Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият главен прокурор Гешев се зае с Радев. Радев е президент, гордост на БСП, заслуга на Корнелия Нинова. Или поне тя си я приписва. Активът й пред Партията...

 Ден Първи.

Главен прокурор Гешев пита Конституционния съд как може да разследва президента. Кое точно е държавна измяна, кое – нарушение на конституцията, и припокриват ли се двете. Ако го разследва, какво следва. И онова нещо... импийчмънта... как се прави в България?

Корнелия мълчи.

Няма партийна реакция, няма спешно свикани заседания на ИБ на БСП, няма изявления в стил „Долу ръцете от...!“

Ден Втори. Прокуратурата публикува някакви подслушани разговори. На „мъж, който би могъл да е президентът на България“. Се-ре-сета, българинът вече я знае тая дума. Ама има ли право, редно ли е, доказва ли нещо...

Корнелия мълчи.

Днес започва Ден Трети. И напират едни въпроси, едни предположения...

Та ето един малък набор от хипотези.

Корнелия мълчи, защото:

  1. Президентът Радев е разочаровал БСП и Корнелия лично. Да си се оправя...
  2. Когато Радев печели избори, печели БСП. Когато губи от прокуратурата, губи само Радев.
  3. Корнелия е много заета с вътрешнопартийни проблеми.
  4. БСП няма нищо против вицепрезидентът да стане президент
  5. Корнелия е убедена в уязвимостта на Радев и няма какво да каже
  6. Корнелия е убедена в невинността на Радев и ще го остави да си я доказва

 

  1.  Корнелия бързо реагира на срещата Гергов-Цацаров, махайки Гергов. Ако Гешев бе приел да се срещне с Радев, може би Корнелия щеше да реагира...
  2. Корнелия не знае с кого да говори – с Борисов или с Доган...
  3. Ръководството на БСП не иска да се кара с прокуратурата

10.БСП бавно си събира мислите, възрастна е...

 

Днес се очаква Корнелия най-сетне да проговори. Това няма да отговори на въпроса защо досега мълча.

 

 

Коментари

Правилно се мълчи.

Хубаво е да се изчака 2-3 деня, да се изложат всички тикваджийски тролове и после на един път цялата продажна пасмина да се залупи. Радостно е обаче, че силните пера на независимата преса се упражняват в скалъпване на списъци с хипотези, вместо да коментират противоправния опит за държавен преврат. Впрочем, Гешев е Радост!

противоправния опит за държавен преврат.

кое???? Питането на Гешефтеф до КС за тълкуване дали фенкционалния имунитет по чл. 103 на РРадев се простира върху предишни нарушения и престъпления? Радвай се че има 10 г давностен срок за всичко, че ако разровят какви ги е вършил РРадев в Равнец??? Нищо че бе делегат на Конгрес на БКП!!
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

една доста

непремислена статия. Написана на коляно. Още никой не е спечели, нито никой не е загубил. Или може би в България се смята, че тоягата на прокуратурата която размаххва невидимата ръка на Борисов е винаги е печеливша. Жалко ако е истина. За това трябва да се пише. После май Нинова не мълчи и в тази сайт това се вижда. Нима Борисов се хвърли да защита онзи лигльо Пл-ев когато го подложиха на същото? Мълча си. Вярно тогава горещите картофи ги вадеше Цветанов. Сега той пак има меракли за този слугинаж.

142 г!!!!!

От окупацията на Разград!!!
 's picture

Бобо

мълчанието

Сватя Курнела няма какво да се обажда , от цялата Гешефтарска афера печели единствено Президента , всичкото шум и милиционерска тъпотия само му вдигат рейтинга на Въздухаря и може би това е целта на мероприятието .... Апропо какво стана с обвиненията на Малинов ...Рапона мълчи по случая , май Путин здраво го уплаши " големият мъж " .
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Изцяло съм съгласен

Брилянтен анализ на състоянието на положението. Важното е да се уважаваме! Наздравичката!
 's picture

смехурко

Причините са поне няколко от изброените.

Аз мисля, че най-вече е тази под №5. Нинова е наясно, че или има материали от партньорски служби, или от партньорски и наши, но Гешев няма да си отреже клона, на който е седнал.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.