Небето след Нова година се отваряло и изпълнявало най-съкровените ни желания. Моите са само няколко и са желязна константа всяка година по това време. Да отслабна, да спра цигарите и световен мир.

Ето, че 2020 започна добре – с изпълнение на едно от трите желания. Световният мир дойде с дрон. Оня ден още с отваряне на очите, разбрах, че дрон утрепал най-големия терорист в света. Викам си: „Сбогом, бай Тръмпе, весело беше с теб, ама стига толкова!“

Поразсъних се и ме обзе съмнение. Може да не е Тръмп, може Путин да е. Кой е най-големият терорист в света, който е причина за смъртта на десетки хиляди е въпрос, на който от няколко години може да се отговори многозначно. Твърде многозначно.

Ако не е Тръмп, ще е Путин, казвам си, ама пак ми е хубаво едно такова. Край на тероризма, ще настане световен мир. От друга страна онзи, ретардът в Северна Корея, дето плаши всички ни с ядрени бомби, да не е по-малък терорист? Да не би па него да са свитнали, мисля си, докато си мия зъбите в банята. Ким някакъв беше, ма Чен ли Ун ли, чудя се и се сещам за нашия правосъден министър. Не знам що за него се сетих, вероятно защото прическите им с Ким са еднакви. И бузките.

Ма нашият Дани не е толкова малоумен чак, казвам си и отпивам първата глътка кафе. С него и разумът ми се проясни, та се самоопровергах в последното си твърдение. Той Дани просто няма толкова власт като Ким, ако Ким беше само един министър на повикване, сигурно и той щеше да е безобиден.

В крайна сметка пуснах радиото и чух в новините. Най-големият терорист бил един ирански генерал. Явно за първото място по тероризъм съперничеството е ожесточено. Кой ли ще го заеме сега, след като се освободи? Само да не вземат сега Тръмп, Путин и приятели да се изтрепат от зор кой да замести генерала. Ама стига съм се занимавала с чуждите неволи, най-късно при следващия дрон ще се чуе кой е бил новият първенец.

Новините продължават с репортаж от Йордания. Юначни българи превзели Петра в Йордания с хоро. „Бяла роза“, разбира се. Горките хора в Близкия Изток, казвам си, от най-големия терорист се оттърваха, ма от „Бяла роза“ няма да могат. Веднъж като тропне някъде крак в български цървул Еленкиното и край – никога повече не можеш да го разкараш. Ето, вижте пред Народния театър. Колко години вече рипат пред него истинските българи и никой не може да ги прогони от там. Направило ли ви е впечатление, че там, където българи играят хоро, никакви генерали Сулеймани не виреят?

Конкуренцията за първото място по тероризъм е решена ясно и категорично в наша полза. София, Брюксел, Берлин, Лондон, Пиза, Париж, Виена, Мадрид, че и в Чикаго.... все места на планетата, на които шиитски милиции и генерали не виреят. Защото навсякъде по тях е играна „Бяла роза“, български юнаци са удряли в земята калпаци и български моми са извивали кръшно гласа си "ихуууууу, ихахаха"!

Може би българите като един миролюбив и героичен народ трябва да започнат да изнасят световен мир като американците, но не с дронове, а с народни хора. Да извият на Йорданов ден едно хоро във водите на Тигър и Ефрат, да скокнат юнаците ни от Триполи та чак до Санаа, на Тодоров ден да тропнат правото в Пхенян и за Великден да писнат гайдите и да заудрят тъпаните в Техеран.

И ето ти тогава световен мир на цялата планета, терористите ще треперят, навряни в миша дупка, Славка Калчева ще гърми от тонколоните от Ванкувър до Владивосток, а Ким, Тръмп и Путин ще подрусват мъжко хоро в Северния Ледовит океан и ще вдигат наздравици с бъклица и дрян!