Най-сетне Европа се завръща към корените си. След победата на Борис във Великобритания, вече всяка държава на Стария континент видя, че може да стане велика. За целта е нужно просто да преоткрие идентичността си и да се отцепи с голям ров от всички останали. И това не е всичко.

Защо да си играем на брекзит, декзит, беге-екзит, а не си свършим работата генерално и без заобиколки? Най-добре е всяка страна от този пагубен Европейски съюз да погледне отново към великото си минало и да се поучи от него. Да прогони чужденците, да се оттърве от глобализацията, да разкара всякакви унижаващи я договори и договорки, премахващи граници, роуминг и банкови такси и да се завърне отново към великите идеали от предишните епохи. Тъй като всяка държава си има различна история, предлагам следния сценарий:

Великобритания

След като излезе от ЕС, всеки англичанин има право да си направи замък и да затвори жена си в него. Борис Джонсън, като премиер, има право на шест жени, но не едновременно. Все пак е християнин! Ако се колебае към коя точно деноминация принадлежи, може да ги сменя, също както и жените. Взима си католичка, папата го благославя. Обезглавява я, за да си вземе протестантка и в чест на новата жена и вяра, организира празнично бесене на католици. След това му пробутват някоя още по-засуканка католичка и се почва с бесенето на протестанти. И така, докато населението не намалее в прилични за екологията и оцеляването на планетата мащаби, сиреч до стотина хиляди. Забележете, че изобщо не споменавам мюсюлмани, евреи и  други неверници – тях ще ги изгони в Испания.

Германия

Знаете, че в Германия нищо не е така, както беше. Безвъзвратно минало са хубавите времена, в които жените бяха руси, мъжете – на фронта, а брюнетите – в концлагера. В какво се е превърнала тази хубава държава днес? Бежанци, мюсюлмани, всеки 18-и се казва Мохамед, всеки 20-и е чужденец... Нищо не е останало от славното й минало, даже градовете са построени наново. Европейска робия е това! Време е германците също да се опълчат на ЕС и ако няма кой друг, те да бомбардират градовете си, за да си спомнят поне отчасти колко хубаво им беше преди.

Полша

Тъй като всяка държава ще се завръща към славното минало, то Полша трябва.... Момент... Каква Полша?

Испания

Испания беше кралицата на моретата и океаните, а днес се е превърнала във второстепенна туристическа дестинация. Защо търпи това? Да се качват на корабите и да поемат към Америка. Че онзи полугерманец Тръмп им я измъкна под носа. Веднъж стъпили на брега й, тези свирепи конкистадори знаят какво да правят. Местното население ще бъде избито, а богатствата – сиреч фейсбук, борсата и Холивуд – преместени в Мадрид.

Франция

Доколкото съм запозната с историческите навици на французите, на мястото на краля-слънце Макрон, не бих натискала много срещу Европа. Че днес той може и да яде пасти, ама утре... Освен на гилотината, Франция е родина и на парфюмите. Измислили са ги в славните френски времена, в които душ се е взимал само преди последно причестяване. И без това страната в момента е раздирана от стачки, може би едно официално завръщане към онази епоха на класическите истински кръвни французи, ще облекчи значително бюджета. Няма да се извозва боклука, няма нужда от канализация – всички ще изливат мръсотиите си от прозорците. Което пък ще върне на мода широкополите шапки и красивите плащове. А, както знаем, Франция е давала тон в модата много преди Италия.

Италия

Мисля, че Италия няма да си губи времето с излизане от ЕС, а направо ще премине към излизане от държавността си. Стига са хрантутили тия мафиоти на юг! Могат да се оттърват от тях фино – посредством разнообразни отрови, забъркани по великите италиански рецепти на Медичите. Време е и папата да вземе нещата в свои ръце, за което ще му помогне инквизицията. Горенето на клада, стягането в испанска обувка и разпъването с коне са прекрасни методи да разкараш всичките му там европейци, феминистки, хомосексуални и други небогоугодни типове.

Скандинавието

Не знам какво се правят на европейци тия северняци, като допреди 100-200 години решаваха проблемите помежду си с меч и кръв. Истинските шведи не са АББА и ИКЕА, истинските шведи скачат в лодката, размахват боздугана и трепят всеки, който не е швед. Същото важи и за датчани и норвежци, стига да останат живи датчани и норвежци.

Русия

Русия няма нужда да се връща към славното си минало, тя не е излизала от него. Само дето днес руснаците не ходят с бради до кръста, иначе още са си крепостни, бащицата решава какво да става с имота и живота на всеки, а Ленин засега не им доставят и от чужбина.

България

Знаем, че България е това, което днес е Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония така или иначе също. Нека излезем от този скапан ЕС, който ни е ограничил до 16 морета и два океана. Ние си искаме трите морета. Да си ги застроим, да ги замърсим и да пускаме по цяла нощ Миле Китич от Китен до Солун и обратно. Ако не успеем да се върнем към това най-славно минало, може да пробваме поне с онова, дето е по-хубавото. Да си затворим границите, да се наредим по опашките, да се бием за банани за Коледа всички да ходим на работа в Кремиковци.