Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Строителството на бар, бистро и търговски обекти на метри от морето на къмпинг "Градина" ще продължи. Това става ясно от решение на бургаската екоинспекция от края на ноември, в което ясно се казва, че няма никакъв проблем с проекта. 

Новите съоръжения с обслужващите им площи и трафопост ще се изградят на терен от 5 декара и на практика ще са на метри от мерето, предава БНР. 

Работните дейности започнаха още през януари на тази година, но след активното противопоставяне на местните хора и природозащитници, плановете бяха замразени. 

Сега местната Екоинспекция е издала положителна оценка за съвместимостта на строежа, въпреки че той попада в Защитената зона „Бакърлъка“ за опазване на дивите птици и граничи със Защитената зона „Плаж Градина – Златна рибка“ за опазване на природните местообитания. 

Освен това - в конкрентия терен няма никакви дюни, убедени са от Екоинспекцията. Всъщност има - но те са в непросредствена близост до мястото на строителството, но не и в него. Територията пък е урбанизирана, за курортна дейност. Обектът попада в зона „А“ на крайбрежието, предвидено е 20% плътност на застрояването, седем метра максимална височина, 70% озеленяване, половината, от което, да са дървета. 

От екоинспекцията посочват, че строежът ще засегне минимално защитената зона и няма да повлияе особено на птиците, въпреки че е намалена буферната зона, свободна от застрояване.

Възложител е „Градина“ АД, зад което стои известният бизнесмен Людмил Стойков. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.