Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За да спаси най-важния мач - на фона на надигащите се в града на Пикаещото момченце все по-гръмки гласове за обвързване на кохезията с върховенството на закона, правителството почна да прави резки движения. Логиката на Запад е проста - защо да наливаме милиарди в хора, които очевидно ги крадат... Проста и доста закъсняла - по личното ми мнение, - но това е друга тема.  

Та, след като клекна за разделянето на ВСС, за вдигането на парламентарното мнозинство за избор на членове на ВСС, за системата "един магистрат - един глас", за засилване на ролята на общите събрания (в интерес на истината - все при един и същи министър-председател), сега политическата класа ще въвежда някакъв митичен "независим" прокурор. И с извинение - Данаил Кирилов ще го въвежда, след като от Венецианската комисия му натриха - меко казано - носа: че на опашатата лакърдия, че "тримата големи" не подлежали на преследване, няма кой да му се върже. Само единият не подлежи... 

Добре де, но в Конституцията - с или без правителствени заседания в събота - ясно е казано:

"Главният прокурор осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори." (чл. 126, ал. 2)

Излиза, че: въпросният "независим" прокурор трябва да е подчинен на главния, защото така пише в Конституцията. Освен ако не я променят... А не я променят - или и да го правят, го правят много палиативно, защото по питане на легендата Никола Филчев има едно тълкувателно решение  отпреди има-няма 17 г., че ако пипаш нещо (сериозно) за прокуратурата, това е промяна в държавното устройство.

Второ - въпросният прокурор (ако така ще се казва, ще е подчинен на главния, заради когото е цялата уйдурма), ще е избиран от прокурорската колегия на ВСС. Която също се състои - познахте! - от прокурори. Има и един следовател. Е, сега се върнете и прочетете пак цитата по-горе... 

Да не говорим за майтапа, че и Главният е член по право на колегията и ще трябва да гласува за своя "душманин".

И така кучетата си лаят, а креванът... с евросубсидиите си върви. Ще си отминат още една-две години с вълнуващи речи на Лозан Панов и писане на гневни статуси от страна на Христо Иванов.

Цялото упражнение се очертава толкова безплодно и безсмислено - все едно правителството заради демографската криза да зачисли до всяко семейство в репродуктивна възраст по един независим майстор на бебета.

Имам и един въпрос: добре де, защо според вас управляващи, опозиция и пр. толкова много ги е страх от Сотир Цацаров? И от всичките му бъдещи и сегашни аватари - независимо от името и прическата им.

Някакви предположения?

Коментари

толкова много "независимост"

Въпросът е решен: Пеевски ще избере "независим" прокурор, ще нареди на "независимите" си прокурори във ВСС да го предложат и на "независимите " депутати да го гласуват в НС.

КОЛЕДЕН " ПОДАРЪК"

Българи, сънародници мои, с нашата търпимост, безволие, апатия и страх от български и руски насилници, се сдобихме с падишах Борисов-руски васал , султан Доган и главен прокурор Цацаров.После избрахме заместник на Цацаров-Гешев и с този избор удивихме и разтревожихме ЕС. Сега предпразнично, в почивен ден, продажното ни правителство спешно решава да се избере независим прокурор от прокурорската колегия, който ще разследва главния прокурор. Същата прокурорско колегия избра Гешев…Българи, ще понесем ли и тази гавра? Апелирам към единствената демократична и проевропейска политическа формация –Демократична България да излезе с декларация и да организира и информира българите за правилния и демократичен избор на независим прокурор! Софиянци, столичани, вие сте в центъра на събитията и ясно виждате как Борисов въведе руски модел на управление, как продава България, как се кълчи между казачок и ръченица за да запази господарския си престол. В провинцията бедност, глад, студ,безнадежност и страх сковават хората.Софиянци,столичани, да не допуснем още едно протеже на Борисов и мафията да се сдобие с безконтролна власт и да контролира живота на народ и държава България!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.