Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

УЕФА ще въведе нова плейофна система за квалификациите за Световното в Катар през 2022, която ще избегне нуждата от сравняване на резултати на отбори в различни групи, информира БГНЕС.

55-те тима, които ще се борят за 13 места за финалите в азиатската страна, ще бъдат разделени на 10 групи. Победителите се класират директно за Мондиала, докато вторите ще играят плейофи заедно с още два отбора от Лигата на нациите през 2020-2021 г.

Тези 12 състава ще бъдат разпределени в три потока, с полуфинали и финал в една среща във всеки от тях, за да станат ясни останалите три финалиста от Европа - подобно на начина, по който ще бъдат излъчени идната пролет последните четири отбора за Евро 2020.

В баражите участва и България.

В квалификациите за Световното през 2018 г. имаше девет групи, победителите се класираха директно и най-добрите осем втори отбора бяха разпределени в четири плейофа в две срещи.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.