Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България ще приеме Унгария на 26 март 2020 г. в бараж за Европейското, отреди жребият за плейофите за последните четири места, теглен днес.

При успех тимът ни ще се изправи срещу победителя от сблъсъка Исландия - Румъния на 31 март. Крайният победител отива на Евро 2020.

Домакин на финала в карето ще е тимът от двойката между "лъвовете" и маджарите. Така жребият се оказа изцяло благосклонен към нашата селекция.

"Мачът е изключително сериозен, ще подходим много отговорно, коментира селекционерът Георги Дерменджиев пред БНТ 3. - Насочваме се към мача и работим. Винаги трябва да сме доволни от съдбата. Футболът си е футбол. Няма добър и лош жребий. Предварително не съм мислил за схеми, с кой ще играем, кога и къде. Всичко си зависи от нас.

Нека не изпадаме в еуфория и да говорим за исторически неща. Ние се насочваме към първия мач. Ще направим анализи, играчите ще бъдат запознати. Вярно е, че имаме шанс. Ще се опитаме максимално да го оползотворим.

Унгарският футбол е във възход, играят добре, но с подробности и индивидуалности ще се занимаваме тепърва. Ще се опитаме да се предпазим от излишна еуфория. Не трябва да прегаряме, а да бъдем здраво стъпили на земята и да се опитаме да си свършим работата.”

Жребий за баражите за Евро 2020 от Лигата на нациите:

Поток А

Полуфинал 1: Исландия - Румъния
Полуфинал 2: България - Унгария (победителят е домакин на финала)

Поток В

Полуфинал 1: Босна и Херцеговина - Северна Ирландия (победителят е домакин на финала)
Полуфинал 2: Словакия - Ейре

Поток C

Полуфинал 1: Шотландия - Израел
Полуфинал 2: Норвегия - Сърбия (победителят е домакин на финала)

Поток D

Полуфинал 1: Грузия - Беларус (победителят е домакин на финала)
Полуфинал 2: Северна Македония - Косово

Междувременно в Нион беше теглен и предварителен жребий преди основния за Евро 2020, който е на 30 ноември в Букурещ.

Ако националите ни отидат на първенството, ще попаднат в група С или F.

В случай, че се окажат в С, водач там ще е Украйна, а от втора урна ще дойде Холандия. Единствената въпросителна е кой ще дойде от трета - Португалия, Турция, Австрия, Швеция или Чехия. 

В гр. F пък ще ни чака Германия като водач, останалите са неизвестни. При всички положения България ще е в четвърта урна.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

АКО!!! АКО!!! АКО!!!

АКО бием Унгария, па после АКО бием и ... Щото АКО се наложи да сменяме памперсите на футБАЛЕРИНИТЕ ни след първия мач.. НЯМА ЕВРО 2030..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.