Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Апокалиптичните прогнози и претенции на крайната левица имат обща логика, обща матрица. Ако политическото поведение на крайно левите е принципен заложник на непреодолим стремеж за радикална промяна, за унищожение на заварения свят и замяната му с "по-добър", то тогава действителността няма особено значение. Важно е да се тръби, че статуквото води към катастрофа - ни повече, ни по-малко. Забележете какво стана с движението за човешки права на сексуалните малцинства.

След като еднополовите двойки получиха възможност да сключват брак и да осиновяват деца, политическите движение, които се бориха за това трябваше да се саморазпуснат. Но те не го направиха - още на другия ден започна люта битка за "правата" на транссексуалните малцинства. Тази битка се води върху идеологическа платформа, отричаща биологичната определеност на човешкия пол и активистите налагат правила за "смяна на пола", които вече засягат и невръстни деца. Ако допуснем, че този нов сегмент в развитието на "сексуалната революция" приключи с победа на прогресивните сили над здравия разум - бедна ви е фантазията към какво още по-светло бъдеще ще ви поведат левичарите - политически активисти.

Това е състоянието и в дебата за климата. Малцина отричат факта, че в климата настъпват промени. Поради пределната сложност на системата на климата, тези промени се оценяват различно от компетентните представители на физиката и климатологията, но левичарските идеолози са чужди на всяка умереност. Климатичният апокалипсис е новото знаме на борбата със статуквото - новата идеология, призвана да унищожи омразния капитализъм... Който, между другото, произведе глобализацията, а глобалните финансови елити се оказаха добри партньори на глобалните левичарски - екологични елити в посока на претенциите за глобално управление, насочено срещу националния суверенитет.

Човешката самоосъзнатост за връзката между общество и природа трябва непрекъснато да нараства. Спъва я идиотската псевдоекологична идеологическа гарнитура на климатичния алармизъм. Спрете да пътувате със самолет, не раждайте деца, не яжте месо (което не е лошо решение, ако е предмет на личен избор) ... списъкът може да бъде продължен. Според мен - спрете да слушате съветите на хора, които получават огромни суми пари за да ви назидават как да живеете под претекста, че знаят какво се случва - за разлика от вас. Постарайте се да не се озлобявате срещу сериозната, хуманистична екология, като я бъркате с умопобърканите лозунги на климатичните алармисти. Лидерите им са обикновени тарикати - като Ленин и Троцки, а повярвалите им са заблудени хора, които в един момент ще осъзнаят, че са провалили живота си, доверявайки се на жадни за власт екстремисти.

Коментарът е от профила на Огнян Минчев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията

 

 

Коментари

 's picture

Питащият

Да се тръби и да не се тръби

Да се тръби и да не се тръби мандалото хлопна . Късно е . Затоплянето ще продължи и подивяването на капитализма ще продължи . Той бе опитомен в Европа след Втората световна война ,но ефектите и дефектите на глобализацията обърнаха процеса на очовечаване . Разделението ще расте защото неравенството расте , а дълговете не намаляват . Средната класа се топи .В тези условия крайните и леви и десни набират сила . Статукво няма , а процес в който победителите в играта на пари власт пишат правилата в своя полза и това са хората с влияние и пари . Те имат интерес от крайностите и заниманията с глупости

Замърсяването и разхищаването

Замърсяването и разхищаването на природните ресурси се върши и от бедни и от богати. Скоро всички ще сме в ла@ната, независимо от политическите ни убеждения или кой колко пари има. За да опазим и подредим природата, първо трябва да подредим и опазим обществото и ЧОВЕЦИТЕ. Но затова най-малко ще помогнат комунистите, нито пък пещерните капиталисти, каквито примерно са българските.
 's picture

geg

Не знам дали

Ленин и Троцки могат коректно да се определят точно като "тарикати", но "обикновени" - не са. Виж на автора определение "обикновен тарикат" - много му приляга. Не можеш го разбра кога е либерал, кога "консерва" ;) А това, не е зле, да си го направи подпис под излиянията: "....спрете да слушате съветите на хора, които получават огромни суми пари за да ви назидават как да живеете под претекста, че знаят какво се случва - за разлика от вас"...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.