Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Една от най-престижните британски литературни награди е на веригата книжарници „Waterstones“. Обикновено отличието е за книга на годината, но компанията е решила тази година да създаде нова категория – „автор на годината“, за да връчи приза на шведската екоактивистка Грета Тунберг.

„Никой не е твърде малък, за да промени нещата“ е сборник от речите на 16-годишното момиче, издаден през май 2019 г. Според „Waterstones“ те са „вдъхновение за милиони“.

Наградата „Книга на годината“ отиде при Чарли Макеси за книгата му „Момчето, къртицата, лисицата и конят“ – рисувана и ръчно написана книга за приятелството между едно момче и три животни. Илюстрованата книжка на Макеси е истински хит на Острова. Тя е номер 1 по продажби в „Амазон“, само за две седмици след излизането ѝ тиражът ѝ достига 300 хиляди.

За престижното отличие са били номинирани още Маргарет Атууд, Роберт Макфарлън, Макс Портър и други. В краткия списък с номинирани е и книгата на българската илюстраторка и молекулярен биолог Сабина Радева „Произход на видовете“ – илюстриран преразказ на Дарвиновия труд за млади читатели.

"Площад Славейков"

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.