Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Испания предложи на 16-годишната шведска екоактивистка Грета Тунберг помощ, за да се придвижи от САЩ до Мадрид, където на 2 декември започва 25-ата международна конференция за климата - COP25, съобщава "Политико".

Грета се оказа от грешната страна на Атлантическия океан, след като се наложи международното събитие да бъде преместено в Мадрид.

В сряда чилийският президент Себастиян Пинера обяви, че страната му се отказва от домакинството на климатичната конференция на ООН заради масовите протести. Ден по-късно Испания предложи да организира форума, а след това ООН потвърди, че конференцията ще се състои от 2 до 13 декември в испанската столица. Тогава Тунберг, която по екологични причини не иска да лети със самолет, помоли свои привърженици да й помогнат да прекоси Атлантика от САЩ до Мадрид.

"Оказа се, че съм пропътувала половината свят, но в грешната посока", написа шведската тийнейджърка в туитър. И добави: "Трябва да намеря начин да прекося Атлантическия океан през ноември...Ако някой може да ми помогне да намеря транспорт, ще му бъда много благодарна".

На молбата ѝ за помощ бързо откликна испанската министърка на екологичния преход Тереса Рибера Родригес.

"Скъпа Грета, би било чудесно, ако пристигнеш в Мадрид. Ти измина дълъг път и помогна на всички ни да станем по-загрижени, да отворим съзнанието си и да пристъпим към действия. Ще се радваме да ти помогнем да прекосиш Атлантика. Бихме искали да се свържем с теб, за да направим това възможно", написа Родригес отново в туитър.

Грета прекоси Атлантическия океан на яхта през август, за да присъства на годишната сесия на Общото събрание на ООН и съпътстващите я събития. Испанската министърка сега не уточнява какъв транспорт ще предложи страната ѝ на 16-годишната екоактивистка.

Вчера Леонардо ди Каприо публикува в Инстаграм снимки от среща с Грета, която американският актьор определя като "Водач на нашето време". Двамата обсъдили ангажиментите си в борбата с климатичните промени.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.