Последната версия на Google Chrome добавя дългоочаквания и тестван форсиран тъмен вид, нови защити на паролите и други функционалности, съобщи Engadget.

Особено привлекателно за смартфоните е форсираният dark mode, който прави фона на страниците черен, текста - светъл, и така пести батерия на OLED дисплеите, и щади сериозно очите, традиционно натоварвани от много синя светлина, която излъчват екраните при бял фон. 

Досега тази опция бе скрита в базовата версия, защото често превръщаше и изображенията в сайтовете в негативи. От Google са успели да намалят сериозно сайтовете, на които това се случва, но все пак е възможно, защото това "форсира" страницата, т.е. прави цялото обръщане от светло на тъмно от страна на браузъра.

От друга страна, наличието на светла и тъмна версия на сайтовете става все по-популярно.

Новият таб пък може да е изпълни с галери от снимки или теми, които вие имате, и можете да контролирате по-детайлно как изглеждат шорткътовете към любимите ви сайтове.

Допълнението Password Checkup на Google, пуснато в началото на годината, идва сега като интегрирано в новата версия на браузъра. То проверява сайтове със съмнителни акредитации и ви съветва да си смените паролата, когато има нужда. 

И още - с поставяне на мишката върху смачкан таб (заради 50-те, които сте отворили в момента), дава не само текст, а и малка картинка, за да се ориентирате по-лесно. Последната функция още не е активирана - тя позволява да маркирате номер в сайт, и с един клик да го пратите на Android смартфона си и да му се обадите, без досадното преписване.