Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за действията на правоохранителните органи", от прокуратурата разпространиха част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването срещу председателя на движение „Русофили” Николай Малинов. Той беше задържан на 9 септември, ден по-късно се разбра, че е обвинен в шпионаж, но бе освободен под гаранция от 50 000 лв.

Въпросната докладна записка и приложенията към нея, разпространени днес, са на руски език. С изключение на една част, озаглавена "Придобиване на контрол върху "Дунарит" АД от "Емко" ЕООД. От копията, качени в сайта на държавното обвинение, не става ясно от коя дата са документите - с изключение на споменатия, при който има дата в горния ляв ъгъл - 17.02.2016 г. Вероятно това е датата, на която е разпечатано откритото копие.

Пуснатите страници съдържат обяснение за геополитическата ориентация на България, за дейността на Национално движение "Русофили", за създаване на икономическа основа на дейността на движението, за "Дунарит" и за активи, свързани с Цветан Василев. 

Докладната записка, за която прокуратурата твърди, че е изготвена от Малинов, започва с анализ за отношението на Запада към България и българите и оферта към Русия да засили политическото и икономическото си влияние у нас чрез придобиването на активи, свързани с КТБ.

„Днес България представлява колония на САЩ. Неоосманистка Турция завоюва позиции, а Западът гледа на българите с презрение”, пише авторът на разпространените страници.

Освен това според него САЩ „агресивно и систематично подкупват българските политици, а активните структури на гражданското общество са създадени и финансирани от Вашингтон”. Основните медии пък били или "западна собственост", или във финансова зависимост от западни източници.

Крайната цел на Запада в докладната е определена като „преформатиране или унищожаване на историческото българско общество”. „

В частта за дейността на НД "Русофили" се казва:

"Нашата основна цел – геополитическа преориентация на България на основата на православието, славянската култура и традиции, които неизменно ни обединяват с Русия”. 

Описани са и разказаните вече от прокуратурата стъпки за постигане на целите на движението - актиност, създаване на сайтове, на аналитичен център, на собствена телевизия и на партия, която да е в Народното събрание. За организацията „на нас ни е необходима сериозна поддръжка”, става ясно още от изложението. Заключението е, че русофилсвото не може да оцелее в България без помощ чрез присъствие в ключови икономически отрасли.

Според следващото приложение е описано какви активи трябва да бъдат придобити. Намесени са имената на Цветан Василев и Константин Малофеев. 

Като ключово за целия процес е посочено придобиването на „Виваком” с помощта на руската банка ВТБ и оставането на компанията под руски контрол, като в приложението, посветено на подходящи за купуване активи се посочва, че тя е част от пакет свързани с КТБ предприятия за над половин млрд. евро. В списъка за придобиване са още "Дунарит" и "Авионамс", както и телевизиите ТВ: и Би Би Ти.

 

Очаквайте подробности.

 

Коментари

Русофили? Какво движение

Русофили? Какво движение русофили са тези??? Те са Кремълофили и Путинофили!! Русофил съм аз, защото чета Пушкин и Солженицин в оригинал, слушам Чайковски и Мусоргски. Но презирам Ленин, Сталин и Путин.
Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

Здравейте Шпиони !!

По текста който показват то много хора ще се окажат шпиони !!
 's picture

Kovatz

Станоев

Тия гадове не са шпиони, те са обикновени предатели! Май и ти си от тях?

Яко се трият коментари,

осмиващи прокуратурната простотия и лакейниченето на близките до Козяк медии, които продължават да тиражират фалшивата "шпионска" новина.

Фактите обаче са пределно ясни

1. Очевидно е, че историите за "шпионаж" са глупаво скалъпена предизборна провокация на управляващите - т.е. типична стамболовщина, безсрамно използване на полицейско-съдебния апарат за разправа с опозицията. 2. Очевидно е, че тези истории, подобни на съдебния фарс, с който беше отстранена незаконно кметицата на Младост по поръчка на "бизнесмен" и на истерията с "хакерите", с които се отвлича вниманието от неграмотното управление на калинките в МФ и НАП са генерирани в централата на Герб единствено с цел да се замажат множеството доказани корупционни скандали, лобистко законодателство и опита за окончателно установяване на олигархично-клептократска диктатура с промените в изборния закон преди няколко месеца. 3. За жалост, очевидна е и дългата ръка на чужди, враждебни на България сили, които непосредствено и чрез агентурата си тук се хвърлиха на "шпионския" скандал, създаден от техните служби. Отвратително повторение на най-тъмните години от историята на третото българско царство от същите господари и същите лакеи.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

"Заключението е, че

"Заключението е, че русофилсвото не може да оцелее в България без помощ" Малинов сам си го е написал това

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.