Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Предприемачът от отбранителния бизнес Емилиян Гебрев отрече тази сутрин в интервю за Би Ти Ви да има каквито и да били връзки със заподозрените в шпионския скандал у нас.

Той обаче го свърза с нещо, което описа, като серия опити да му бъде отнета собствеността върху предприятието за експлозиви и боеприпаси "Дунарит".

"С тези хора - господата Решетников, Малофеев и г-н Малинов, нито съм се срещал, нито съм ги виждал", каза той. 

"С г-н Цветан Василев - аз нямам абсолютно никакви отношения с този човек и с КТБ" (фалиралата Корпоративна търговска банка - б.р.), каза Гебрев.

"Какъв ми е смисълът да участвам в шпионаж?... Аз съм един предприемач", добави той.

Прокуратурата повдигна обвинение в държавна измяна на секретаря на движение "Русофили" Николай Малинов въз основа на данни, че е получавал пари от руски организации, за да работи за геополитическо преориентиране на България към Русия, като една от стъпките в тази посока била заводът "Дунарит" да бъде придобит от дружеството на Гебрев ЕМКО.

Бившият руски разузнавач Леонид Решетников и олигархът Константин Малофеев, които според обвинението са били руските връзки на Малинов, получиха забрани да влизат в България за идните 10 години. В делото досега у нас са задържани общо осем заподозрени.

Гебрев каза, че споменатите събития, заради които Малинов е обвинен, съвпадат с времето, когато срещу него е бил извършен опит да бъде отровен, и с времето, когато е заявил интерес да купи "Дунарит" през 2015 г. Той посочи, че тогава не е подозирал, че могат да го обвинят в пране на пари, защото са придобили "Дунарит" през 2005 г. с  предишния собственик - КТБ с мажоритарен акционер укриващият се днес в Сърбия Цветан Василев.

"Аз съм изкупил всички акции на това дружество ("Дунарит" - б.р.), това е фирма, която е била кредитирана от КТБ. Трябвало да знам, че през 2005 г. някаква фирма е купила тази фирма ("Дунарит" - б.р.) с нечисти средства", каза Гебрев. "Това е непрекъснат натиск от 2015 г. до ден днешен."

Предприемачът повтори обвиненията си от февруари т.г. срещу правна фирма на име "Виафот", която по думите му води непрекъсната съдебна война срещу увеличението на капитала на "Дунарит", с което той е  придобил предприятието. Съдът, каза Гебрев, се е произнесъл, че той е краен собственик, но въпреки това продължава да не бъде вписан като такъв в Търговския регистър.

"Определена група хора и определени хора... пречат на вписването на дружеството в Търговския регистър, на увеличението на капитала", каза Гебрев.

Гебрев каза, че никога не е имал сметки в КТБ, нито отношения с тази банка и че само веднъж е разговарял 10 минути с нейния бивш собственик Цветан Василев.

Коментари

Калин

Емилиян Гебрев , като всички милионери в България е бивш агент на ДС. Вижте им биографиите - те говорят много....

Бойко Борисов, както всички милиардери в

България е мутра и член на силовия апарат на комунистическата държава и дългогодишен охранител на другаря Тодор Живков. Вижте му биографията на "оперативноинтересно лице" , тя говори много...
Влади Кирилов's picture
Влади Кирилов
Нркадърник

Целият този цирк

излиза че е за Дунарит. Това русофили, шпьони и нам кви си дивотии е параван свинската фирма да гушне Дунарит? И да разкара руснака от БТК?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.