Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Акцията на прокурата е пореден пример за "системна репресия и тормоз", обяви в "Тази сутрин" по бТВ бизнесменът и издател Иво Прокопиев.

Прокуратурата проникна в негова фирма миналата седмица, с тезата, че търсят документи, свързани с казуса с предприятието "Каолин". Според Прокопиев това е "драматизация", "напълно безплодна и ненужна".

"Неслучайно заедно с прокуратурата дойдоха един определен тип жълти медии, които са под контрола на ДПС и г-н Пеевски."

Целта на прокуратурата са документи, свързани със сделката за "Каолин", но не разкриват нищо нередно. Документите са от периода за 2000-2001 г. и са свързани с покупка и продажба на акции. "Каолин" в този период е публична компания, която по думите на Прокопиев е била подлагана на интензивни проверки от данъчни и Комисията за финансов разбор.

"По такъв особено публичен начин да искаш документи от 2000-2001 г., нещо не е наред", изтъкна той. "Никой повече от нас няма интерес тези документи като бъдат поискани, да бъдат веднага разпознавани."

Прокопиев обяви и че е повдигнал дело срещу България в Страсбург, както заяви още миналата седмица. Поводът са действията на КПКОНПИ, 

"Идеята, че може да има свободно предприемачество, което не е част от корупционния модел, който не ечаст от този , който владее в момента държавата, не им харесва."

Целта според него е да се покаже, че успех извън обществените поръчки не е възможен, и държавният парат го наказва демонстративно, защото "играе по нормалния начин".

"Тези хора по правило лъжат", отбеляза той и за КПКОНПИ, и за прокуратурата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.