Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дянков, здравей. Да не мислиш, че съм те забравил?

Ти много добре си спомняш, че в твоя мандат като финансов министър партиите забогатяха най-много от партийна субсидия. Много добре си спомняш, че бюджетът за партиите не беше „малка, постна пица“.

Много добре си спомняш, че за почти 4 години ти им раздаде близо 200 милиона лева. А съм чувал, че един финансов министър трябва да е стиснат. Но пък ти беше толкова ларж. Към когото трябва, разбира се.

Дянков, сигурно много добре си спомняш и това, че най-много даде на ГЕРБ. А помниш ли как им даваше повече? Нека да припомним на хората.

Според правилника на Народното събрание, депутат, който е напуснал парламентарната си група или депутат, чиято група се е разпаднала, не може да се присъедини към друга парламентарна група и става независим. 

А в 41-ото Народно събрание изведнъж се нароиха много независими, което беше много важно за разпределянето на партийната субсидия. Според тогавашния Закон за политическите партии или поне според тълкуването му от тогавашните управляващи, партийната субсидия следваше депутата, а не партията, от чиято листа е избран. 

В 41-ото Народно събрание имаше отцепници от ДПС (Касим Дал и Корман Исмаилов), от „Атака“, от „Синята коалиция“, а парламентарната група на РЗС се разпадна. И всички тези отцепници станаха официално независими, ама не дотам. Щото к'во стана, Дянков? Да припомним на хората. Голяма част от тези отцепници просто попълваха декларация за принадлежност към друга партия, най-често към ГЕРБ, и партийната субсидия отиваше в касата на "новата" им партия, а не в касата на партията, от чиято листа са избрани. И логично най-много кинти отиваха в касата на ГЕРБ.

Дянков, а дали си спомняш, че тогава ти отказа да посочиш имената на депутатите, обявили принадлежност към ГЕРБ, щото имало лични данни?

А дали си спомняш, че Сметната палата отказа да провери дали е законно пренасочването на субсидия? 

А дали си спомняш колко лева на глас получи ГЕРБ през 2012 г., например, вследствие на това пренасочване? Недей да смяташ, аз вече го сметнах. Нека да покажем на хората.

През 2012 г. ГЕРБ получават 23 925 000 лв. партийна субсидия. 

23 925 000 делено на 1 678 641 получени гласове от ГЕРБ на последните парламентарни избори през 2009 г. прави... 14 лева и 25 стотинки! При законни тогава 12 лева на глас.

И сега какво мислиш за себе си, Дянков – съсел ли си или Брад Пит?

----

Бел. ред. Коментарът е от профила на Слави Трифонов във Фейсбук. Заглавието е на редакцията.

 

Коментари

i l's picture
i l
ivanll

Аз лично не си спомням

Аз лично не си спомням толкова детайли, доста полезно четиво. Очаквам още такива спомени, че бая далавераджии има.

Да поздравим новото попълнение

към редакторския екип на Клуб З. Браво, страхотни сте!!!!!!
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Най-после и г-н Слави Трифонов да напише

силна статия, видимо правдива. . Ако г-н Трифонов иска да влезе в семейството на силните политици, трябва да отде още много по-напред. Сигурно има държави без врагове, но българската държава не е между тях.. Задача на всеки български политик, ако не е подлога някому, трябва ясно и недвяусмислено да посочи кои искат да се настанят в българското землище, и как той на дело ще работи за опазване целостта на българската земя, независимостта ни, и проевропейската ориентация на България, като най-рпрвилен избор на развитие, как ще подобри живота на окаяните българи. Ако е решил да е копие на Борисов ои за реклама и той хване кормилото на някой брониран джип ои харизва Бъэлгария на враговете й, по-добре е да продължи да забавлява хората, но повече да не ги опроснтачва!
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Към коментара ми за г-н Слави Трифонов.

Извинявам се за допуснатите грешки и за неправилно написаните думи.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.