Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Наблюдателни читатели на сайта Клуб Z доразвиха публикацията ни за най-обичаните книги във фейсбук като направиха обществено достояние списъка със заглавията, на които се възхищава жената, която стои близо до сърцето на Николай Бареков и майка на втория му син Мария Календерска.

Наша проверка в интернет установи, че новата спътница в живота на новия политик е разкрила литературните си вкусове пред интернет изданието like a lady още на 8 септември.

Списъкът на Календерска безспорно показва дълбочината на характера на младата дама, която редом до Бареков е вряла и кипяла първо в телевизионните дебри, а след това и в партийното строителство на "България без цензура". Няма как да не се възхитим на предпочитанията й към "Малкия принц" на Антоан дьо Сент Екзюпери, класиран на първо място, на "Ана Каренина" (трето) и също на присъствието сред заглавията и на творба на Зигмунд Фройд.

Леко притеснително е обаче второто място. Там брюнетката Календерска е сложила четирилогията „Железният светилник“, „Камбаните бият“, „Гласовете ви чувам,“ и „Илинден“ на Димитър Талев.

Всъщност книгите от поредицата наистина са тетралогия, но втората от тях се нарича не "Камбаните бият", а "Преспанските камбани".

Правим уточнението не защото искаме да компрометираме литературните познания на Календерска, а за да й пожелаем успех в предизборната активност. Всъщност след изборите на 5 октомври ще се разбере много точно за кого бие камбаната. Така че младата дама може да се окаже и с пророчески способности, на които дори и социолозите, предричащи парламентарно бъдеще на нейната партия, да завидят!

Ключови думи

Коментари

а

Буквоядство

Дани

Интересно е да си поговорите на тема "Книги" с Бойко Борисов. Голям смях ще падне.

НеМиСеГовори

все пак той поне няма претенции, че е чел за некви камбани

Деси

Дребнаво.

Кико

Ясно - за симпатизантите на Дудук-Капутов образованието, интелекта и културата е дребнавост! Да живеят ПАРИТЕ на олигарсите - червени спонсори: Гергов, Ковачки и руските мафиоти-ТИМ!

Клюки. Клюки. Вие все едно знаете кой е написал "Под манастирската лоза"

s.metanov

Знаем, но го пазим в тайна от тролове!

Аргонцев

Дребнаво и кокощкарско заяждане. Не ви прави чест

Апжотенов

ТРОЛ - смахнат и НЕОБРАЗОВАН! Умният познава Простия, но обратното НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ!

майка (неевропейска) :)

Преди много години ми се падна Талев на изпита по литература в СУ и за един грешен цитат ми взеха 1 единица от оценката. Така че буквоядство или не, по-добре е да провериш преди да пишеш, ако не си сигурен :) Все пак най-добрият приятел на човека - Google, е само на един клик разстояние :)

Не е буквоядство и не са клюки. Не са. Защото това не е техническа грешка. А грешка от незнание. Малкият принц може да е любима книга на много хора на всякаква възраст. Но да е номер 1 в списъка на човек над 20 години с претенции да ръководи страната- това е по- скоро притеснително. И още нещо. Не е въпрос на клюкарство, защото, ако сте забравили, България имаше министър на културата, която не правеше разлика между композитор и художник. За Нина Чилова иде реч. Която каза, че любимият й художник е... Панчо Владигеров. Нещо в този дух. Така че не е нито елементарно, нито заяждане.

яяя

Това е поредната проста чалгаджийка, появила се в политиката по погрешка!

?

Това поне показва, че тая не е копи-пейстнала нещо от нета, както го правят доста хора, предизвикани по тоя начин!

pfido

Това показва САМО колко е тъпа и ограничена, с НУЛЕВА обща култура патка!

StoyanA

Тоя списък е пълен тъшак. Тази дама или страда от тежка шизофрения или просто си е правила "интелигентен списък". Между изброените заглавия няма нищо общо, а все пак нормалния човек харесва книги на база идеите и тезите представени в тях и начина, по който те са изложени и защитени.

Self

Бият камбаните, бият...ама кой ли ги чува?! Ще разберем на изборите кои и колко са разбрали за кого бият. Троловете са с тапи не в ушите, а в главата.

Вяра

Разни видове тролове и тролопи (всъщност май е един, именуващ се всякак), се заяждат с автора и правят аналогии с читателския "багаж" на ББ. Но на мен ми писна, да управляват държавата и да ми определят съдбата за години напред, хора чели-недочели, чули-недочули. Като Него и като тая кака с дантелените чорапогащи. Изключено е да си прочел "Преспанските камбани" и да не си запомнил заглавието!Прави се на интентересна. Ако тази влезе в парламента, току-виж, наместила се я в "културна", я в "образователна" комисия. И тогава наистина ще бият камбаните, ще бият на умряло.

sinuxe

abe, jena!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.