Наблюдателни читатели на сайта Клуб Z доразвиха публикацията ни за най-обичаните книги във фейсбук като направиха обществено достояние списъка със заглавията, на които се възхищава жената, която стои близо до сърцето на Николай Бареков и майка на втория му син Мария Календерска.

Наша проверка в интернет установи, че новата спътница в живота на новия политик е разкрила литературните си вкусове пред интернет изданието like a lady още на 8 септември.

Списъкът на Календерска безспорно показва дълбочината на характера на младата дама, която редом до Бареков е вряла и кипяла първо в телевизионните дебри, а след това и в партийното строителство на "България без цензура". Няма как да не се възхитим на предпочитанията й към "Малкия принц" на Антоан дьо Сент Екзюпери, класиран на първо място, на "Ана Каренина" (трето) и също на присъствието сред заглавията и на творба на Зигмунд Фройд.

Леко притеснително е обаче второто място. Там брюнетката Календерска е сложила четирилогията „Железният светилник“, „Камбаните бият“, „Гласовете ви чувам,“ и „Илинден“ на Димитър Талев.

Всъщност книгите от поредицата наистина са тетралогия, но втората от тях се нарича не "Камбаните бият", а "Преспанските камбани".

Правим уточнението не защото искаме да компрометираме литературните познания на Календерска, а за да й пожелаем успех в предизборната активност. Всъщност след изборите на 5 октомври ще се разбере много точно за кого бие камбаната. Така че младата дама може да се окаже и с пророчески способности, на които дори и социолозите, предричащи парламентарно бъдеще на нейната партия, да завидят!