Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вчера един директор на БНТ си тръгна. Безславно. Не заради несправяне с работата, а защото преди години карал пил и го хванали. Според закона това е предумишлено престъпление и е несъвместимо с длъжността генерален директор на БНТ. С него си тръгва част от екипа му - по собствено желание. 

Константин Каменаров беше лош подсъдим - отлагаше делата, правеше гафа да го прожектират от Брюксел, когато е твърде болен, за да е в съдебната зала... 

Но Каменаров не беше лош директор на БНТ -  напротив - той направи добри неща за националната телевизия, започна да променя закостенелия й, леко мухлясал облик и да я превръща в свястна и гледаема. И, общо взето, обективна, с някои изключения, разбира се (едно от тях седна на директорския стол).

Чуха се всякакви трактовки: че властващите са знаели предварително за ситуацията с делото му и така са възнамерявали да го "държат", че това е бил заобиколният начин Кошлуков да влезе в телевизията през задния вход, защото влизането му през предния би възбудило твърде много духовете. Чу се, че всъщност Кошлуков управлявал телевизията, а Каменаров бил "за пред публиката"... Не зная кое от тези неща е истина и дали изобщо някое е истина. Всъщност, за последното съм сигурна, че не е, защото телевизията стана по-добра, което не може да се каже за водещия Кошлуков.(Поне от това ще се отървем - и.д. директорът спирал да води предаване).

Честно казано, аз не виждам с какво точно прегрешението на Каменаров му пречи да упражнява своите задължения. И съм сигурна, че законодателите не са имали предвид точно този казус, и присъда за такова деяние, когато са вкарали изискването в закона. Далеч съм от мисълта да оспорвам закона или да защитавам Каменаров - макар че той едва ли е единственият, седнал пил зад волана...

Но ми се ще да разделя нещата - защото освен съдебна, трябва да има и човешка справедливост (особено когато съдебната често е в дефицит). Директорът на БНТ Константин Каменаров и екипът му направиха добри неща за телевизията. И можеха да направят още добри неща.

Дано тези, които сядат в стола му, да не се изкушават - по стар български обичай - да прехвърлят вини на предшественика си. И стискам палци на колегите от БНТ - да издържат поредния експеримент.

 

Ключови думи

Коментари

Доста спорно мнение!

Казвам доста, а не изцяло защото аз също не харесвам Кошлуков. От друга страна изявления от рода на "той едва ли е единственият, седнал пил зад волана..." или "Директорът на БНТ Константин Каменаров и екипът му направиха добри неща за телевизията. И можеха да направят още добри неща..." са не само недоказани, безсмислени", но и много, много спорни. Интересно защо толкова старателно е избегната конкретиката!?
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

1. Закона за това е закон и

1. Закона за това е закон и затова е измислен. Наскоро някой беше публикувал петте най-лоши на българина и една от тях беше "закона трябва да се спазва, ама не и от мен". 2. Незаменими хора няма
Yordan Bogdanov's picture
Yordan Bogdanov
jordani

www.c2h5oh.org

Цитат от горният сайт :"Хората се делят на алкохолици и пияници. Първите изпитват угризения от това, което вторите вършат с гордост!". Цялата статия ми прилича на комбинация от съчуствена подкрепа на един гордеещ се към друг гордеещ се и злост. С какво новият и.д. е обидил някога редакторката нямам и идея - но ясно си личи, че има натрупано напрежение в отношенията им. Срам е, че clubz.bg дава витрина на лични нападки, клюки и злобеене, като това. С какво сте по-различни в момента от пис и близ ? А, Недялке ?
 's picture

azsymsiaz

а конкретика ?

Спрете се вече с празните нищо неказващи подкрепи или нападки! Конкретно - кое от действията и постиженията на Каменаров ви допада и защо? Кое от поведението на Кошлуков не ви харесва, отблъсква или дразни и защо? Хайде да има някакви смислени принципни критики, а не просто "харесва ми" - " не ми харесва" С какво Каменаров подобри възгледите на българите, гледащи БНТ в посока позитивизъм? С какво Кошлуков е сял дребнавости, злост, как е влияло неговото поведение пак към същите бнт зрители? Защото БНТ е ОБЩЕСТВЕНА телевизия и трябва да води своите зрители преди всичко към образование, култура, към широта на възприятията , към стремеж обществото да става все по-европейско. А не да казва : не давайте пари за Нотр Дам, дайте ги за нашите църкви. Вместо да ИЗИСКВА - ще подкрепим възстановяването на Парижката катедрала, но ИЗИСКВАМЕ от властта същите средства и за нашите исторически паметници, църкви, манастири.....
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Ето ти една принципна критика

Ето ти една принципна критика - човека е седнал зад волана след употреба на алкохол. ТОВА Е ПРИЧИНАТА ДА НАПУСНЕ ПОСТА !!!!!
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Аз пък харесвам и двамата - и

Аз пък харесвам и двамата - и Каменаров и Кошлуков. Голяма грешка на последния беше показването на среден пръст по телевизията, явно той си изпусна нервите! А относно Каменаров считам, че законът в тази му част е твърде суров - само заради такова провинение, да не можеш да управляваш държавна компания. Но частна може, но по конституция разлика между държавна и частна не трябва да има! Но законът си е закон и трябва да се спазва.

Една от много съществените грешки на Каменаров...

...беше че назначи Кошлуков, по препоръка на ДПС. А Кошлуков иначе не е глупав, но е продажен до ммозъка на костите си.
 's picture

смехурко

И нито дума

И нито дума (добра или лоша) за Пръмова, която трябва да е вече в пенсия?!

Калин

А дали е "спорно" Йончева, Банева и Иванчева, три жени с повдигнати обвинения за пране на пари, да бъдат кандидати за Европарламента !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.