Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Да, Цветан Цветанов вече не е шеф на парламентарната група на ГЕРБ, не е и депутат. Той подаде ОСТАВКА.

Но си запазва мястото на зам.-шеф на ГЕРБ и на шеф на предизборния щаб.

Всички са развълнувани, доволни, агнето изглежда е цяло, а вълкът – сит, правдата – малката, голямата и всякаква, е победила (съвсем като в „добрите“ стари времена, когато висшите функционери на БКП се наказваха по другарски), въздадена е „апартаментна“ справедливост, за да спят спокойно всички - в своите двустайни несанирани от ГЕРБ апартаменти или в четириетажните си имения в Бояна…

Фасадата на демокрацията е поизплакната.

Самият факт, че е станало възможно Цветанов някога и от някъде да подаде оставка, е топ новина. Вълнуващо е, така си е. Защото изглеждаше, че това никога не може да се случи – въпреки всички скандали, с които беше свързвано името му през годините, той стоеше по-непоклатим, непревземаем и вездесъщ от Китайската стена (защото държи партията и структурите, защото е човекът на САЩ, защото е бил вътрешен министър и има своите малки тайни, защото…).

Но се оказа, че даже Цветанов може да подаде оставка - отнякъде.    

Цялата тая работа обаче е доста обидна.

Обидно е, че Цветан Цветанов се опита да се изкара жертвен агнец: „В случая жертвата бях аз“ – реплика, заявена с нужната доза драматизъм. Жертва на заговор, на тъмни сили, на конспирация, както намекваше при няколкото си изказвания през дните, докато се вихреше скандалът. Невинна жертва, разбира се.

Обидно е, че той по никакъв начин не даде да се разбере, че приема, че има проблем - морален, със злоупотреба с власт и влияние, в цялата история около придобиването на апартамента в луксозната сграда на „Артекс“. Не, него го атакуваха.

Обидно е, че той, чистият пред съвестта си и закона, високомерно продължи да отказва да коментира как е получил стойност от 627 евро на кв. м и дали смята за редно, че се е възползвал от възможността да си купи имот на такава сума.

Обидно е, че даже не се опита да се извини – под някаква форма. Напротив, подразбра се, че на него трябва да му се извинят, но той ще подаде оставка само заради единството на ГЕРБ. И гордо се самонарече „висок връх, брулен от вятъра“.

Обидно е, че обяви за пореден път, че винаги е правил „всичко, ръководейки се от законността“ – разчитайки вероятно на късата обществена памет.

Обидно е, че той за пореден път се оказа замесен в схема за придобиване на апартаменти. За първи път името на Цветанов беше забъркано в обществен скандал и данъчна проверка през 2010 година. Причината - той и семейството му са се сдобили с 6 апартамента в София от 2004 до 2009 година. Освен това и с два гаража в София, една къща с двор в провинцията, 9 дка гори и влогове за над 100 000 лева. НАП обаче, тогава ръководена от Красимир Стефанов, установи, че Цветанов си е съвсем изряден. Но страстта на зам.-шефа на ГЕРБ към луксозни имоти, за чието придобиване трудно би могъл да обясни откъде има доходи, си остана. Някои неща не се променят. Като при пристрастените към хазарта.

Обидно е, че като вътрешен министър Цветанов даде поредица от поводи, за да бъде уволнен, но това така и не се случи:

-  „прочу се“ с прекомерното използване на СРС-та;

- с четенето от трибуната в парламента на подслушани разговори между лекари от Горна Оряховица, които обвини без съд и присъда, че са убийци на новородено дете и съсипа живота им;

- с безнаказаното предварително оповестяване на данни от най-различни разследвания;

- с потъналия без никакви последствия скандал „Мишо Бирата”;

- с проведените серия от акции с гръмки имена като "Килърите", "Октопод", "Наглите", "Захарно петле", "Медузите", по част от които години по-късно България беше осъдена в Европейския съд по правата на човека в Страсбург и дължи обезщетения.

Обидно е, че не беше санкциониран заради натиска си върху съдебната власт и офанзивата си срещу някои от независимите съдии (като Мирослава Тодорова), както и с „промотирането” на други, с които се оказа близък (примерно Владимира Янева, която в известен период беше председател на СГС и го оглави като семейна приятелка на Цветанов без необходимия професионален опит).

Обидно е, че беше оправдан по делото, станало известно като делото за „Шестте Не“, че като вътрешен министър не е приложил СРС спрямо бившия шеф на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров. И още по-обидно е, че беше оправдан по за незаконните подслушвания на бизнесмени, политици и магистрати – скандал, който гръмна през 2013 година...

Обидно е, че той сега си подаде оставка заради апартамент, а не за някое от тези неща. Че оттеглянето му е просто мярка за отслабване на напрежението.

Явно за българите апартаментите на властимащите са като неплатените данъци в САЩ – и Ал Капоне да си, свършваш в затвора за укриване на данъци. Не е точно справедливост, но това се предлага.

Цветанов обаче винаги е твърдял, че спи спокойно. Сега добавя, че драма в оставката му няма. Така е - той си тръгва от парламента, но цветановщината там си остава. 

Коментари

Калин

Кой знае защо/всъщност е ясно защо/, забравяте да споменете, че доста хора от така проведените акции по отвличанията са още в затвора с големи присъди. Другото, което не споменавате, че автомобилите, които подслушвали със специална апаратура, се оказа, че нямат такава апаратура още от производителя. Хубаво е да пишете за "Техноимпекс" . За всичките тези червени господа, които не си играят с апартаменти, а грабят цели заводи и ги продават, за да си купуват замъци с хеликоптерни площадки. Пишете за Гебревци, Баневци, Ветковци, Бенчевци, Герговци, разгледайте биографиите на милионерите в България и ще видите, че всичките идват от червената партия и повечето са агенти на ДС. Тези които не са милионери стават професори по водопадите и светкавиците.
sokrat sokraj's picture
sokrat sokraj
sokrat41

Цветановщина, така ли?

Цветановщина, така ли? Обидно било на бърборанката, така ли? Ако нещо някъде има обидно, това е, че такива нравствено смрадливи жени споменават думичката "морал"...

Фактът, че вместо да се противопоставяш с аргументи,....

....а се нахвърляш с обиди е достатъчно показателен. Хе-хе-хе!

Повече глупости на едно място

отдавна не бях чела.

Уважаемата авторка

Да ходи в Дума или в телевизията на БСП..... там ще харесат материала.
 's picture

tania kostowa

Добре е като се пише,

да бъде обективно и честно, да не се ползват опорни точки. Цветанов е трън в задника на много хора, очевидно и на авторката, и на нейният работодател. Но ако има нещо, което той прави добре - това са организацията на хората в изборно време. Така че - дупе да ви е яко!
 's picture

Petyo9

Цветанов е трън

в задника и на всички честни и трудолюбиви хора които искат да направят пари само с таланта и трудолюбието си. Вероятно и на авторката и на нейният работодател, както справедливо отбелязвате. Така, че дупе да ни е яко на нас - които не умеем да лъжем, да крадем, да сервилничим, а уменията ни са само в тесните професионални области!
 's picture

:)

Агне...

той, и почти толкова умен. Превърна се в пасив и го излашкаха по-назад. Мурдарите Гербоблизци храбри бяха изчезнали, а сега са си дали среща под тая статия. Не си дават сметка горките, че сигурно всеки от тях има иповече сиви клетки от 10ма цветанчовци, което НЕ е похвала, де. И би трябвало да са обидени, че удряно по главата и умствено убого е народен представител, а не разсилен, примерно. Да си гътка, незабелязван от никого.
 's picture

смехурко

Обидно?

А не е ли обидно поведението на всички партии досега? Какво е мнението ти за БСП, ДПС, НДСВ, ОДС, пък и всички останали?
 's picture

смехурко

Не е Цветановщина, а е българският манталитет

Нима Нинова, К. Добрев, Ел. Йончева, Жаблянов, Бокова и други са от ГЕРБ и са чакали Цветанов да си купи апартамента на ниски цени, та тогава и те да го направят? А какво да кажем за цинизма на Доган? Там как стоят нещата? По-лошото е, че БСП и ДБ могат да се обединят също в една листа за ЕП. Лика-прилика са си и като опорни точки, и като странни ориентации за политическите си семейства в ЕП.
 's picture

смехурко

Системата ви за гласуване

Системата ви за гласуване на този материал не работи правилно. Мултиплицира положителните коментари на статията.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Учудващо е,

ЧЕ ТАЗИ СТАТИЯ ВЪЗБУДИ ТОЛКОВА СИЛНО ГНЕВА НА почти всички коментиращи. Това, което г-жа Бъчварова пише за г-н Цветанов, се отнася за всички от ГЕРБ /цветановщината остава е основният извод/. Това се отнася и за цялото проруско празнодумно лобистко НС. Отнася се и за най-елитните ездачи: Борисов, Нинова и сие, Доган и ДПС, ТРОИЦАТА ОТ ОП, „Воля”, защото всичките изброени са продукт на авторитарно олгархичния стил на управление. Бойковизмът създаде този модел на управление, но не сам. Ако БСП не беше фалшива кокошкарска опозиция, ако Борисов не беше подкрепен от ДПС, ОП, ВОЛЯ, Борисов и моделът му не можеха да виреят, Борисов сам не може да строи Белене, и т.н. В една статия не могат да бъдат изброени всички злодеи! Въпреки това, тази статия е насочена срещу всички партии, представени в НС, които подкрепят сегашното мизерно Бойково статукво! Зятова аз и младите ми приятели подкрепяме статията!

Многоуважаема авторке!

Поздравления за това, че четете коментарите под статиите. Една от малкото медии сте където го правят. Браво! " стойност от 627 евро на кв. м и дали смята за редно, че се е възползвал от възможността да си купи имот на такава сума." Реакцията ми в цялата сага е за горния цитат. Нима вярвате че това е цената, как я постигнахте в манипулацията? Тези 190 квадрата обзаведени лукс апартаменти които Цвъчко/неуважаван от мен/ дава на каква цена ги смятате? По 5 € на квадрат ли? Или на пазарните "офертни" цени по 2500-3000-3500€ на квадрат? Накрая излиза, че ЦЦ е надплатил за 240 квадрата на тапа и замазка в луксозен блок, с един асансьор спиращ на всички етажи, но за последния става с персонален чип и затова има "личен асансьор". Нищо лично, но гилдията много падна в очите на грамотните хора разпространявайки манипулации и лъжи по темата. Приятен ден и отново браво и уважение за това че четете мненията. Желая ви успех.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.