Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Действително ми е болно за всичко, което се изля към мен, така също и към моята група. Ветровете брулят високите върхове".

Това каза Цветан Цветанов малко след като заяви, че напуска парламента, но ще остане зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб. Преди това той се срещна с Бойко Борисов.

Цветанов заяви, че няма драма в неговото напускане.

"Благодаря на тези, които се постараха да бъдат обективни. Всичко, което съм правил, съм го правил само и единствено, ръководейки се от законността. Изцяло в обществен интерес. Винаги, когато съм имал каквито и да било отношения с някого, са минавали съгласно българското законодателство", каза Цветанов.

И добави:

"В случая жертвата бях аз."

Цветанов заяви, че винаги е бил лоялен към Бойко Борисов.

"Смятате ли, че за нас постовете имат някакво значение", каза още вторият човек в ГЕРБ.

И заяви, че няма от какво да се срамува. Дори бил възпрепятствал инициативи е негова подкрепа. Разделение в партията нямало.

"За мен ГЕРБ е кауза", каза той и подчерта, че никога няма да направи нещо, което да доведе до разделението на формацията.

Той допълни, че не е извършил никакво престъпление, но за да се спрат всякакви спекулации, "най-правилното, най-мъдрото е да излезеш от българския парламент и да продължиш да правиш това, което си правил 12 години".

"Никога, по никакъв начин не съм възнамерявал да правя нещо по-различно, което да не кореспондира с волята на моя политически лидер и с моята съпруга", обясни Цветанов.

И допълни:

"Знам, че в едно семейство, ако има развод, страдат децата. Винаги съм изповядвал това да има екип. Ако вземеш решение под влиянието на емоции, правиш дупки, правиш езера. Няма никаква драма от това, че председателят на ПГ на ГЕРБ ще напусне 44-тия парламент".

Изказването на Цветанов продължи близо час. В началото той направи пространно изложение, в което припомни своята кариера на политик. И благодари на всички парламентарни групи, включително на БСП.

На въпроси по същество за покупката на нов апартамент той обаче не отговори. Отказа и да коментира как е получил цената от 627 евро на кв. м. и дали смята за редно да се възползва от възможността да купи имот за такава сума.

Въпросите за това как бившият му колега в предизборния щаб на ГЕРБ Симеон Велков е купил двата апартамента, разменени от Цветанов за новия имот, в същия ден Цветанов отклони с репликата, че в това няма нищо незаконно. За сметка на това той обясни колко тежки изпити е преминал Велков, за да стане ръководител полети в Ръководство "Въздушно движение" (РВД).

"Говорил съм с Мирянови (собствениците на фирмата-строител на апартамента "Артекс" ) за ситуацията да разменя апартаментите и на по-късен етап се е появил Велков", каза Цветанов.

На въпрос дали цената от малко над 600 евро е адекватна на пазара Цветанов обясни, че има замяна на два апартамента, на два гаража за един апартамент и за един гараж. Парични преводи нямало, имало замяна с доплащане.

"Съжалявам, това е, което мога да ви отговоря", отсече Цветанов.

Коментари

Цветанов аут!

Борисов потъна! Глейте от утре озверелия реваншизъм на БСП как ще кипи по медиите! Цялото БСП тази вечер е на банкет!
Тотка  Фрутева's picture
Тотка Фрутева
тути фрути

Такаа...Старшината от ДС е

Такаа...Старшината от ДС е извършил престъпление, защото това е корупция и то на най-високото място! Получил е ОБЛАГА, която не му се полага. Ако не бъде подведен под отговорност, то всички прокурори, начело с най-тежкият, да си хвърлят дипломите! Но сега и всички журналисти да си късат дипломите, ако още утре на отправят въпроси към Борисов: Как така не е знаел за тази покупка/замяна - кон за кокошка? При това с давност от половин година! Не е възможно! При това, с оставката от парламента, деянието е признато! Шах и мат на шланговия струйник от Банкя - прикривач на корупция! Скандалът е европейски!

:) :) :)

Умря поредната хибридна лъжа: „Война между Борисов и Цветанов на 1 апартамент разстояние“ /24 ЧАСА/ Война няма.
 's picture

Иван Митев

За ситуацията със закупените апартаменти ...

Ситуацията със закупените апартаменти е случаен повод за изразяване на увеличаващо се обществено недоволство за понасяни щети от злокобна държавна грешка за не ограничаване на щети от работата на централната банка. Устойчивият успех на ГЕРБ е с пряка зависимост от работата на централната банка (ЦБ). Поради сложността на стопанските процеси ЦБ работи със съпътстващи щети. Сега е без ограничаване на щети от ЦБ и се подсигуряват нови щети и дисбаланси. При наличие на държавната грешка ГЕРБ е със съдба на жертва и подсигуряван провал. Най-сигурният начин за провалът на правителството на ГЕРБ и техните партньори е запазване на държавната грешка. Устойчивият успех на съответна партия е възможен само с политика за обществено предпазване спрямо възникнали щети от работата на ЦБ.

:) За „Антикорупционен фонд”:

„Всъщност втора седмица за обществото остава пълна мистерия кои лица влизат в страховития „Антикорупционен фонд”, който се е заел да разплита мръсните игри в държавата. А и явно никой не се интересува от тази знакова тема, защото целта е била конкретния отстрел на Цветанов. Нормално беше неправителствената организация, която претендира за обществено доверие, да освети лицата, които са се заели с отговорната мисия – да борят корупцията. Още повече, че фондът е спечелил доверието на фондация „Америка за България” и е получил огромно финансиране. В медиите като лице свързано с фонда се споменава само името на журналиста Николай Стайков. Кои са другите в екипа обаче няма никаква публична яснота. Полезна информация гражданите не могат да получат и от сайта на неправителствената организация. Той съвсем се вписва в графа на анонимните издания в интернет. Няма телефон за връзка, не са обявени ръководството на фонда, както и експертите, които ползват при разследванията си. Единствено е посочена електронна поща. За сметка на това от сайта приканват щедро гражданите да им изпращат дарения на обявена банкова сметка, въпреки, че се твърди, че имат финансиране за близо един милион лева, а обществото не знае кои са играчите в организацията. Faktor.bg притежава протокол от заседание на фондацията от ноември 2018 година. От него става ясно, че председател на съвета е бившият зам. министър на МВР Филип Гунев, а членове са Росен Босев, Илиян Василев и София Разбойникова….“ https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/atakata-s-apartamentite-tragnala-ot-rumyana-bachvarova-i-bivshiya-zam-ministar-na-mvr-filip-gunev

Sin

И Гилотините са така - все по-височките брулят. Айде, догодина и у нас ! А дотогава Бай Ставри може да подготви това онова ...

Безсрамник!

Целият се е усмърдял и има нахалството да се дуе!
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А ТЯ БНБ СИ РАБОТИ МНОГО ДОБРЕ:

Я си вижте колко стриктно води счетоводството по КАСОВАТА ЕДИННА СМЕТКА на правителството в БНБ: - 2.17607130 млрд. за 2018 - 3.4199908 млрд. за 2017 - 4.94476678 млрд. за 2016 - 5.2041798 млрд. за 2015 Общата сума от тези минуси за 2015-2018 г. прави минус 15 милиарда 745 милиона и 300 лева. Много стриктно са осчетоводени РЕШЕНИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ХЪРЧЛЪКА.. Всеки може да си поиграе с тях. Стенограмите от заседанията на парламента са публични.. А сега някой е по-добре да се видят левовата равностойност на взетия заем през 2015-та г. А БНБ май не вземаше решенията за новите заеми.. А ПАРТИЙНАТА ГРУПА С НАЙ-МНОГО ДУПЕТАТИ и поредните им коалиционни партенки.. Сега на галоп ша вземат решение за нов заем.. Който веднага ще сложат в американска банка.. За едни авиони дет ша додат чак след 2024-та година.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

СОРИ!!

Стенограмите на парламента и ПРАВИТЕЛСТВОТО са публични..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.