"Лудогорец" и "Стяуа" се готвят за битка за всичко или нищо на реванша от Шампионската лига утре, сряда, от 21:45 часа на стадион "Васил Левски". Това стана ясно от изявленията от двата лагера тази вечер. Румънците имат аванс от 1:0 в първия мач. Все пак тимът, който отпадне, отива в групите на Лига Европа. Но това ще е слаба утеха и за двата шампиона.

"Да, определено има напрежение в отбора, но то е такова, че футболистите да могат да се докажат. Отборът ни има рунината, за да изиграе мача както трябва и да продължи, каза треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев. - "Стяуа" има добри футболисти, мисля, че който и да замести наказания Чипчиу, е поне от неговата класа. Нямам притеснения преди мача, разговаряли сме с момчетата. Ние излизаме утре, за да играем нашата си игра. Трябва да постигнем такъв резултат, с който да отстраним "Стяуа"."

"Не се страхуваме от българска подкрепа за противника. Всеки фен сам избира кого да подкрепи. Ние сме българи и успяхме да обединим нацията в Лига Европа, сега пак ще е така. Ако има отделни единици, които ще викат за другия отбор, това си е тяхно право."

Така наставникът отговори на въпрос дали се притеснява, че част от агитката на ЦСКА ще подкрепя "Стяуа". Двете публики са в много близки отношения.

"По-различен ще е този мач от предишния, а и играта ни. Очаквам и по друг начин да се развие самият двубой. При този резултат в момента сме губещи и затова трябва да играем атакуващо, за да наваксаме изоставането и в същото време не трябва да допускаме попадение", завърши той.

"Стяуа" дойде в София с някои проблеми - двама контузени титуляри, за които ще се решава в последния момент, слухове за скандали в отбора, за съмнения за "черно тото" в румънското първенство... 

„Вече мирише на Шампионска лига, което много ни радва много, заяви в типичния си самоуверен стил треньорът Константин Гълка. - Със сигурност този мач ще бъде много по-труден от двубоя в Букурещ. "Лудогорец" ще рискува повече, ще играе по-отворено. Още повече, че ще играе пред собствена публика. Вярвам, че ще създадем голови положения, които да реализираме. "Стяуа" също ще атакува и ще търси голове. 1:0 е добър резултат, но не ни успокоява."

Той също бе запитан за подкрепата от фенове на ЦСКА за неговия тим.

„Наясно съм, че ще дойдат много фенове на ЦСКА. Нас ни радва това, че запалянковци на ЦСКА ще ни подкрепят. Но все пак ние играем в България, на чужд терен", отвърна бившият футболист.

"Лудогорец" е много силен отбор, който винаги съм уважавал. Но ние сме "Стяуа“ и трябва да продължим. По-добри сме и ще го докажем", завърши треньорът.