Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Катарска фирма, която строи стадиони и цели градове за Световното през 2022 г., не плаща с месеци възнагражденията на десетки мигранти, съобщава "Амнести интернешънъл".

Разследване показало, че компанията "Меркюри МЕНА" държи на "пост и молитва" работниците си в Лусаил, където изгражда напрактика цял град с хотели, паркове, пристанища и 80-хиляден стадион с огромен комплекс.

78 души от Непал, Индия и Филипините трябвало да вземат средно по 2000 долара месечно, но парите им се бавели постоянно. 

Говорител на "Меркюри МЕНА" е коментирал, че фирмата има временни финансови проблеми. Нататък следва позната практика: "топката" се прехвърля в полето на другия. Катарското правителство е заявило, че проблемът нямал пряка връзка със Световното, тъй като "Меркюри" строяла "само" града, не и стадиона. 

ФИФА е на сходна позиция - неплащането не е свързано с Мондиала, нито пък нарушените права на работниците. За този проблем организации като "Амнести" тръбят вече от години.

На пресконференция поне стана ясно, че правителството на Катар разследва "Меркюри МЕНА" и че ще предприеме мерки, ако докаже нередности. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.