Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Писателят Георги Господинов определи последната си книга „Всичките наши тела” като книга, след която да се мълчи.

В Художествената галерия в Созопол Георги Господинов вече представи сборника със свръхкратки разкази „Всичките наши тела”. В книгата са събрани 103 свръхкратки истории, както ги нарича авторът.

"Имаме нужда мълчим малко след време на прекалено говорене - това са истории, след които има празно пространство", обясни пред бТВ Георги Господинов. По думите му по-човешко е да има пауза след всичките ни приказки, пауза, в която да се съберем и малко да се върнем към себе си.

"По-лесно е да си гневен и истеричен, отколкото смирен. Да си смирен изисква повече култура и сила на характера", смята още Георги Господинов.

Последната книга на автора е завършена през януари в Ню Йорк, където той печели една от най-престижните писателски стипендии в света - стипендията на Нюйоркската обществена библиотека.

Свръхкратките истории на Господинов са смешни и абсурдни, меланхолни и иронични едновременно - стил, който разпознаваме безпогрешно от „Сляпата Вайша”, „Естествен роман”, „Физика на тъгата”. Георги Господинов е носител на наградата "Аполон Токсофорос 2005".

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.