Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британското обществено мнение се е обърнало рязко срещу напускането на ЕС, показа публикувано днес проучване на общественото мнение на телевизия “Скай”.

Петдесет на сто от гражданите на Обединеното кралство биха подкрепили референдум с въпрос искат ли са излязат от ЕС със сделката, предлагана от правителството, да излязат без сделка, или да останат в ЕС.

Помолени да изберат между тези възможности, да не се излиза от ЕС е най-предпочитаната за 48% от анкетираните; 27% предпочитат да напуснат без сделка, 8% казват, че няма да гласуват и 3% не знаят какво да отговорят.

Политиката на министър-председателката Тереза Мей е непопулярна сред нейните консерватори. Привържениците на напускането са 51% срещу 22% за “Брекзит” без споразумение; а консервативните избиратели биха искали никаква сделка пред тази, подготвяна от правителството, в съотношение 44% към 21%, показва изследването.

Само 10% са доволни от работата, която правителството върши по “Брекзит”, а 78% са недоволни. При това първите са намалели с 13%, а вторите са се увеличили с 23%.

Одобрението за самата Мей е спаднало със 17 процентни пункта до 24%, а неодобрението се е качило с 14 процентни пункта до 74%.

Миналата седмица главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние поля със студен душ последното предложение на Мей за споразумение за развод с ЕС, като посочи, че то не съдържа работещо решение за бъдещия граничен и митнически режим между Република Ирландия и британската провинция Северна Ирландия.

Графикът на преговорите предполага страните да сключат споразумението до средата на октомври, за да има време за ратификацията му от държавите членки и от Европейския парламент.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.