Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Италианският вътрешен министър Матео Салвини има приятелски съвет към британската министър-председателка Тереза Мей: Бъдете по-твърда с Брюксел в преговорите за Брекзит.

 
"От опита ми в Европейския парламент знам, че или вие се налагате, или ви се налагат", казва Салвини в интервю пред "Сънди Таймс". "За определени неща не е необходимо да показвате гъвкавост".
 
Салвини, който е лидер на крайнодясната партия "Лига", е първият член на европейско правителство, който показва съпричастност и съветва Мей как да води преговорите с 27-те, сред които е и Италия.
 
Нещо повече, той критикува позициите им и изразява надежди за успешен "Брекзит", който да послужи за пример и на други държави членки.
 

"Няма нито обективност, нито добра воля от европейска страна - казва Салвини, посочвайки, че ЕС се опитва да накаже британците. - Надявам се преговорите да завършат добре, така че Обединеното кралство да послужи като пример на тези, които излизат от ЕС. Спомням си референдума (за напускане на ЕС от 23 юни 2016 г. - б.р.) като пример за участие и свобода".

Миналия четвъртък главният преговарящ  за "Брекзит" от страна на ЕС отхвърли последния план на Мей за постигане на споразумение. Той й напомни, че до средата на октомври Брюксел и Лондон трябва да стигнат до сделка, за да мине тя през необходимите ратификации в Европейския и националните парламенти до датата определена за британското напускане - 29 март 2019 г.

"Лигата" управлява Италия в коалиция с антисистемното левичарско движение "5 звезди".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.