Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Определяните като "бункери" и "молове" от вицепремиера Валери Симеонов пет заведения на южния плаж на Слънчев бряг, са без нарушения.

Това показват окончателните резултати от проверката на ДНСК на преместваемите обекти, поставени върху плажната ивица на морския курорт. Заявка, че отговарят на изискванията министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, принципал на строителния контрол, даде преди ден. Но днес от МРРБ оповестиха данните от цялостната проверка.

"По време на проверката бяха инспектирани 5 преместваеми обекта на плажа - THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM, за които е констатирано, че отговарят на предвидените в схемата конфигурация в план и местонахождение."

 

"Съгласно Допълнителните разпоредби на Закона за устройство на територията за тези преместваеми обекти са издадени разрешения за поставяне от главния архитект на община Несебър", посочват от МРРБ.

Именно това са петте заведения, за които вицепремиерът сезира както МРРБ, така и прокуратурата - за това че не отговарят на изискванията за премествяеми обекти, че се разпростират над площта, която им се полага, както и че са им издадени категоризации за нощни барове и ресторанти, а не за заведения за бързо хранене, каквито може да се разполагат на плажа.

Заради тези пет заведения, Симеонов влезе в остър конфликт с министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя е тази, която одобрява схемите за разполагането на обектите на плажа, заедно с главния архитект на съответната община. Ангелкова на няколко пъти публично обяви, че петте дискотеки са законни, а след като се опита да "бойкотира" и закона за шума на Симеонов, забраняващ високите децибели след 23 ч, вицепремиерът даде заявка, че може да хвърли оставка.

Днес Симеонов не бе открит за коментар.

Иначе ДНСК е установила общо 32 незаконни обекта на плажа - 20 на "Слънчев бряг-юг", 5 - на централния плаж и 7 на северния. 

На "Слънчев бряг – юг" премахнатите през 2017 г. строежи "метална ограда" и "паркинг" до хотел "Империал" ("Амфора") са възстановени на същото място. До паркинга в западна посока върху плажната ивица, без разрешение за поставяне и без разрешение за строеж са изпълнени едно след друго волейболно игрище, спортна площадка, метална трибуна за зрители със сцена и бетонова настилка с приблизителна площ около 1000 кв.м и поставени върху нея около 65 бр. маси за 250 места, констатират от строителния контрол.

Обслужващата алея с обръщало към бившия ресторант "Фрегата", осигуряваща достъпа до плажа, е предвидена в действащия регулационен план на" Слънчев бряг-изток". От община Несебър са представени одобрен проект и разрешение за строеж от 2008 г. за реконструкция на настилката на алеята, но тя не е въведена в експлоатация по законоустановения ред.

Източно от алеята, върху плажната ивица, без разрешение за строеж е изпълнен открит паркинг с настилка от чакъл и филц с неправилна форма и приблизителна площ 8000 кв.м. Паркингът е ограничен с 2 бариери, а върху обслужващата алея са изпълнени още две бариери. В западната част на обръщалото е изпълнен навес за коли с метална конструкция, който видимо навлиза в площта заета от дюни. Южно от обръщалото, върху съществуваща дюна, са изпълнени бетонов път, паркинг с кабина за охрана и кабели с напрежение, в нарушение на изричната забрана по Закона за черноморското крайбрежие, сочат още резултатите от проверките.

Данните за обектите с установени нарушения следва да се предоставят на кмета на община Несебър, който трябва да разпореди премахването им.

Коментари

изрядни?

А в Несебър и Св. Влас не може да се спи от тътена! Руснаците пак ще ревнат на пасол Макаров, той ще награби ББойко и .... дискотеките ще млъкнат като миналата година!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.