Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърката на туризма Николина Ангелкова и вицепремиерът Валери Симеонов отново се оказаха във вербална схватка, а темата е добре позната - спазват ли се правилата по морето и законни ли са дискотеките на южния плаж в Слънчев бряг. 

Ден след като Симеонов обяви, че петте заведенията на южния плаж, сред които "Какао бийч" (което Симеонов кръсти Цацао Беацх, транслитерирайки името от латиница), трябва да бъдат съборени, защото не отговарят на никакви законови изисквания, Ангелкова го оповерга. 

"Заведенията в Слънчев бряг отговарят на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, това е специален закон. Вчера направихме проверка на всички плажове в Слънчев бряг, които правим всяка година преди началото на туристическия сезон, за да се уверим, че се спазват изискванията на закона. Съгласно него абсолютно всички обекти, които са разположени по-специално на територията на Слънчев бряг, както и цитираните 5 заведения, изцяло попадат в одобрената от мен схема. Те са там от повече от 10 години и не са променяли своите параметри", заяви Ангелкова. 

Самата тя е на обиколка по Черноморието в момента и се включи оттам в ефира на Нова тв.

"Мога да ви уверя, че плажовете в Слънчев бряг са едни от най-инспектираните от абсолютно всички институции. Всички заведения и обекти са в схемата, одобрена от мен, и отговарят изцяло на изискванията на закона“, допълни тя.

Ощепрез  миналата година от РДНСК-Бургас са излезли със становище, че конструкциите, с които са направени заведенията, отговарят на изискванията за преместваеми обекти. Ангелкова подчерта, че дали даден преместваем обект трябва да бъде отстранен или не е решение от компетенциите на общинската администрация, а не на министерствата.

"Не съм органът, който да констатира дали трябва да бъдат отстранени или не дадени обекти. Разказвам ви данните от миналата година, когато бяха направени може би над 100 проверки в Слънчев бряг. Ако има нещо, което нямаме като информация - компетентните органи ще направят своите проверки", каца още Ангелкова.

След като настъпи в атака срещу дискотеките, които според него са изградени без никакви разрешения и проекти и не са "преместваеми обекти" по смисъла на закона, Симеонов обяви, че е сезирал и регионалния министър Николай Нанков. И настоя Нанков да бъде питан кога заведенията ще бъдат съборени.

И строителният министър обаче подчерта пред Нова тв, че контролните органи, които следят за обектите по плажовете и имат правомощия да "събарят" такива обекти, са част от общинската администрация. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.