Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изведнъж стана много актуално да си православен патриот. Мода - нещо като ония смешни очила и малки бомбенца на хипстърите, само че по-страшно.

Ние сме заобиколени от врагове. Прекрасни дългоруни овце сред вълци. Като едно малко, но много достойно племе, трябва със собствени сили (и тук таме с боговдъхновената помощ на такива като Волен) да борим всички. Но за да пребориш врага, първото е да го опознаеш, нали?

Затова предлагам кратък пътеводител в гората от омразни българоненавистници.

Западнякът. Значи, това западнякът е страшно коварно животно. Коварно и безсънно. Безсънно е, защото не спи по цяла нощ от една единствена мисъл – как да направи сина ти гей. Или тъмнокож, или зелена активистка. Върти се в кревата, мира не му дава и затова явно ходи по-рано на работа и постига тая завидна производителност на труда, от която иначе с радост се възползваме. Всичко е от злоба и безсъние заради нашия син. А и още една мисъл само има – как незаслушено да злепостави Путин. Дето се вика, той живее, учи се (при това качествено), работи (още по-качествено) и отглежда деца само между другото – тези двете са му основните цели. Само че за патриотизъм не знам, но Христос със сигурност е говорил доста неща за братолюбието – вижте си ги. И за молитви, ако някой се е увлякъл в някакъв макар и тежък грях... А не за гьостерици по главата.

Руснакът - това е един човек със силно чувство за имперска грандомания, дълбоки панталони, загащени до под мишците и джапанки. Трябва наистина никога да не си напускал родното си село, за да не си забелязал, че цял свят им се надсмива. Обаче това е само, докато не видим доларите им. Като ги видим, изведнъж и ние рязко се сещаме за 2-3 падежа, останали от 7-и клас, и с тяхната помощ опитваме да им продадем нещо. Апартамент или почивка край морето – все тая.

Само че за патриотизъм не знам, но Христос със сигурност е говорил доста неща за лицимерието – вижте си ги.

Турците? Леле, колко зле са турците! Това са едни хора, които упорито отказват да споделят изконните ни ценности, а именно - да се напиваш като идиот при всяка възможност и да работиш само в краен случай. Освен това си умират да карат тирове, а когато дойде най-големият им религиозен празник, да изминават по 3000 км, натъпкани като сардели в някой Мерцедес, зорлен търсейки си белята от нашите христолюбиви катаджии. Ама какво знаят те – ние сме горди православни! Нищо че не знаем четвърти празник освен Възкресение,  Рождество (ама тия двата ги бъркаме) и именния ден. И че минаваме на другия тротоар край кварталната църква, която не е на 3000 км, а на 300 метра.

За патриотизъм не знам, но Христос е дал доста примери как накрая може да има „изненади” с иноверците – вижте разговора му със самарянката.

Виж с гърците имаме пълно единомислие по тая ос с пиенето и неработенето. При тях са си подредени точно правилно от наша гледна точка. Затова пък те са кофти фанариоти, по цял ден седят на маса, викат „яссу!” и нищо не бачкат. Всъщност ги хулим за това, че са осъществили мечтата на 99,9 % от българското човечество.

Само че за патриотизъм не знам, но не е зле да видим колко съвременни светилници имат – колко светци, колко такива, които ще бъдат канонизирани всеки момент. Колко пъти сме ходили на мол в Солун и колко пъти на Света гора?

За патриотизъм не знам, но Христос със сигурност е говорил, че като се запали светило, не се слага под кревата или под похлупак, а нависоко – да свети за всички. Стига да има очи, а не комплекси.

Сърбите и македонците какво изобщо да ги споменаваме? Обикновени крадци. Постоянно се опитват да ни свият нещо – най-често част от великата история, загъната като баничка в парче от картата на Kleta Majka Balgarija. Това са хора, чиято единствена цел се състои в 9-те букви Л-е-п-а Б-р-е-н-а и тъпчене с плескавици. Нищо, че само в Скопие има повече православни храмове от някои области у нас и по-интересното – пълни са.

За Белград не знам – не мога да броя до толкова. Христос със сигурност е казал онова за сламката в окото на ближния и гредата в твоето – препрочетете си го.

Румънците – това са едни окаяници, които не е важно къде са сега, не е важно накъде вървят и дали индексът им на корупция е по-нисък от нашия. Важно е, че имаха по 2 часа телевизия на ден и нямаха ток, когато ние „изучихме децата и купихме апартамента и вилата”. Сега от нашите 100 телевизии не можеш да отсееш 2 часа читав материал, а в православните сайтове се разказват истории за хора като техния свещеник Георге Калчу. За съжаление български истории няма много там – проверете.  

Не знам за патриотизма, но със сигурност по-важна от него е истината. Истината е, че хората са си хора навсякъде и всички имат както добродетели, така и кусури. И още по-важна е любовта, която вижда първите и не зачита вторите. Проверете си.

 

Ключови думи

Коментари

Всеки има право на мнение и на мироглед. Това да се присмиваш на някой, само заради това, че има различно мнение, не е проява на интелигентност. Има хора, които мислят по описания горе начин, но те все пак мислят, за разлика от някои "демократи", които повтарят като папагали спуснатите им отгоре указания.

Митко

Поставянето под общ знаменател на цели народи и вероизповедания е присъщо за нас от време оно. Не знам какво е отношението на изброените към нас, но към тях винаги има заклеймяване сособена доза самоувереност, все едно сме живели с тези хора дълго време.....походете в техните обувки известно време. Може би тогава ще си променит светогледа :) Всички са чада Божи и заслужават Божията благодат. Амин!

Хм...

То и в Русия преди време всичко се започна с православен патриотизъм и завърши с православен фашизъм.

Kael

Христос е казал доста неща, ама не мога да си спомня някъде да е имало и нотка песимизъм в всичките тези писания.

Браво Митко!

Съгласен съм, че авторът е доста самонадеян и досаден с бръщолевенето си. Може би момчето се напъва за някой лев, но прекаленото оригиналничене е доста блудкаво. Все пак трябва да мисли и малко по- сериозно! Иначе не изглежда лошо момче Стефчо.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.