Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вчера горя покривът на кооперация в Студентския град, в която са настанени футболисти и треньори от детско-юношеската школа на ЦСКА-София. Това са около 40 подрастващи - тези, които не са родени в столицата.

Те са заемали стаите на етажа, от който тръгват пламъците.

Поне по предварителна информация се предполага, че става въпрос за късо съединение в помещение с бойлери. Екипи на полицията и пожарната са дежурили цяла нощ - дори след потушаване на стихията. Прави се оглед, а след това жителите на сградата ще бъдат допуснати до апартаментите. 

“Добре са всички деца, взеха се мерки веднага, бяха подсигурени хотели, разказа пред bTV Стефан Яръмов, директор на школата на ЦСКА-София и пряк очевидец на инцидента. - Най-важното е, че няма последствия, всички са живи и здрави. По отношение на материалната част трагедията е голяма. Разбрах от пожарникарите и полицаите, че над 90 тона вода са били изсипани. За съжаление всичко, което е било вътре - техника и други неща, е почти унищожено.”

Яръмов продължи с описание на битката на пожарникарите с огъня. Продължила е над 7 часа:

“По принцип имаше само дим от помещението, в което се намират бойлерите. Изобщо не изглеждаше, че е толкова сериозен пожарът. Даже около 20 минути само тлееше, но изглежда е обхванал вътрешната част на покрива, направен от материали, които са лесногорими и трудно се гасят.

След около час целият покрив гореше. Стана ми жал за пожарникарите, като гледах с каква техника работят. Те нямат никаква техника. Доколкото разбрах, в София имало само две пожарни.

Пожарната, която беше със стълбата, по едно време изби маркучът с водата. Нещо трагично е, ние в България говорим за много работи, но някои основни неща почти никой не ги споменава. Това, че няма техника да реагираме на такива пожари. Ако те имаха техника и пяна, каквато сме гледали на Запад, този пожар щеше да бъде потушен за един час. Това е мое мнение, но гледах хората как се мъчиха, как опъваха стари маркучи, стълбата отказа по едно време… Просто тия хора работят при примитивни условия за мен.”

Стефан Яръмов.

“Паника нямаше. Ние имахме време. По това време по стаите бяха половината деца, ние държим целия последен етаж, който е най-потърпевш. Имаше 20-ина деца. Съвсем спокойно минахме по стаите. Аз имам ключове, отворихме ги, проверихме дали някое дете не спи. И след около 7-8 минути излязохме, продължи специалистът. - Слязохме долу, човек от кооперацията се обади на 112. Поздравявам полицията и пожарната, които дойдоха на четвъртата-петата минута. Хората реагираха своевременно, обезопасиха района. Чака се комисия, която да мине и да установи щетите и да започне разследване. Имаме уверение, че следобед ще бъдем допуснати да си вземем поне това, което е останало от стаите. Там все пак има екипировка, лични вещи, дрехи, техника…”

По думите на Яръмов случката няма да наруши работата в школата на "червените".

“Имам уверението от собствениците, с които работим много добре, че следобед ще бъде подсигурена нова кооперация, в която да бъдем настанени, обясни той. - Тази кооперация е чисто нова, тук има прекрасни условия. Имаше. Надявам се, че когато оправят нещата, пак ще се завърнем тук, докато дойде времето да отидем в нашата база в Панчарево.

Пожарът няма да попречи на мачовете ни. Ние сме едно семейство в ЦСКА. Там всеки помага на другия. Много деца се обадиха, както и хора от ръководството, поискаха да вземат деца да спят при тях. Ние реагирахме навреме и децата бяха настанени в хотели. Днес имат мач, утре два други отбора играят… Ще направим всички усилия, ако трябва, ще вземем назаем обувки и пак ще играем в срещите.”

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.