Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БНТ спира излъчването на две авторски седмични предавания - „Светът е 7“ и „Плюс това“, научи Клуб Z. От 1 април двете рубрики отпадат от програмната схема, като причината е в ниския им рейтинг.

„Светът е 7“ е авторско предаване на Йоана Левиева-Сойър и Евгения Атанасова за информация, коментар и анализ на международната политика, което предлагаше задълбочен прочит на най-важните световни теми от седмицата всеки петък от 17,30 до 18,00 часа.

Евгения Атанасова и Йоана Левиева-Сойър бяха водещи на "Светът е 7".

Идеята на „Плюс това“ с водещи Милена Цветанска и Георги Милков пък е да дава трибуна не на политиците, които често виждаме на тв екрана, а на личности, които са добри в това, с което се занимават, но рядко попадат под светлините на прожекторите.

На мястото на свалената рубрика „Плюс това“ в събота от 9,00 часа ще гледаме „Денят започва с Георги Любенов“, което досега се излъчваше в неделя, а вече ще заема сутрините и в двата почивни дни.

Спирането на всяко предаване в БНТ (особено заради нисък рейтинг) се превръща бързо в новина в последните месеци, след като за програмен директор на телевизията бе назначен Емил Кошлуков. Едно от първите му действия бе да заплаши друго тематично предаване – уникалната рубрика за култура „Денят започва с култура“, като даде срок от две седмици на екипа му да удвои рейтинга, иначе щял да бъде сменен с хора, които "могат и знаят как да направят" исканото от него.

Последваха протести, декларация от страна на екипа на предаването, обвиняваща Кошлуков в натиск и пр. действия. В резултат една от продуцентките на „Денят започва...“ Весела Петрова бе отстранена от предаването.

„Един от най-любимите ми професионални проекти е към своя край. Беше дълго пътешествие, почти седем години, в което крачехме заедно с Evgenia Atanassova и много други хора. Смело казвам, че в телевизията мога да правя всичко, но журналистиката винаги ще остане първата ми любов“, написа във Фейсбук като потвърждение на новината за свалянето на „Светът е 7“ журналистката Йоана Левиева-Сойър.

 

Коментари

Мдааа.

А Вяра и общество от кога ще го спират? И пак само петък ли ще Останкино?
 's picture

Kovatz

Да оставят само Кашлюков, да

Да оставят само Кашлюков, да доведат неговите колеги от Алфа тв и готово...

Висок рейтинг

ще имат "Биг брадър", турските сериали, евентуално предаване с водещ Азис / гениална идея, нали?/. Но дали такъв рейтинг трябва да търси обществена телевизия? Просто трябва да се превземе последната непревзета гелевизия.

„Плюс това“ и "Светът е 7"

И двете предавания даваха лице и престиж на БНТ. Досега не съм пропускал „Плюс това“ и ще ми липсва много. Едно от най-интересните педавания на „Плюс това“ бе днешното. Които го е гледал е разбрал, кой е имал интерес от отравянето на Скрипал. Харесвах Кошлуков като млад десидент, но явно хората се променят и за съжаление не винаги към по-добро !

за Кошлуков

Имаше едно стихотворение от Вапцаров: "В затвора попаднал на хора и станал човек".

С ежедневни заплахи, репресии и спиране на предавания...

....с доказан авторитет и рейтинг сред мислещите хора, БНТ постепенно се превръща в бравурна и венцехвалеща властниците телевизия руски тип! Очевидно на управляващите не им е необходим мислещ и преценяващ народ.
 's picture

смехурко

Всяка събота гледах "Плюс това"

То беше и най-интересното от всички сутрешни предавания на ел. медии. След 10 ч. и без това заедно с всички мои приятели, се оказа, масово гледаме ТВ Европа.
K B's picture
K B
kbel

Ясно, а после…

рестартиране и трансформация в „интерактивна младежка телевизия”?

Скоро и Ивет Добромирова, а

Скоро и Ивет Добромирова, а после и Бойко Василев. Соросоидите - по кофите.
 's picture

smarf

Червен фенер

Правилно. На тяхно място започва : Да намерим проститутки за Ицо 100те манекенки"
 's picture

смехурко

Сандра от блока

Сандра ще трябва да е на пределна възраст, щом такива идеи й се въртят в главата. Това е явно рефлекс от миналото, съгласно което отношението на комунистическите партийни ръководители е било:" Щом чуя за култура и се хващам за кобура"! Бавно ни помага тази биология....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.