Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият програмен директор на БНТ Емил Кошлуков, който води и собствено предаване в националната телевизия, е много недоволен от предаването "Денят започва с култура". Това е единственото всекидневно предаване за култура в целия български ефир, което е утвърдено и има своя ревностна публика.

Кошлуков е дал срок две седмици на екипа да удвои рейтинга на предаването, в противен случай били предупредени, че ще бъдат сменени с хора, които "могат и знаят как да се направи" исканото от Кошлуков. А изискването му било следното: екипът да представи план за драстична промяна на струкурата и тематиката на предаването, като се спрат дискусионните форми и се придаде "по-лайфстайл звучене", а за културата да се говори на "популярен език".

Екипът остро е реагирал срещу това посегателство. Журналистите подготвили писмо, с което да декларират отказ да се срещнат с Кошлуков. Наложило се генералният директор на БНТ вчера да се срещне с екипа, а разговорът продължил близо два часа.

Основна тема на разговора била арогантното поведение и директните опити за намеса от страна на Кошлуков, свързани с гостуването на Емил Джасим в предаването същия ден (Джасим е популярен критик на овладяната държава и активист на партия "Да, България", б.р.). Кошлуков дал ясно да се разбере, че присъствието на Джасим в студиото се разглежда като политическа демонстрация, а не като гостуване на преподавател по история по темата за изучаване на комунизма в средното образование.

На "Сан Стефано" коментират, че вероятна причина за натиска, на който е подложен екипът, е фактът, че предаването продължи да прави теми за свободата на словото, за проблемите с национализма и патриотарството, а предната седмица  направи  20-минутен дискусионен панел "Бялата книга за свободата на словото”.

"Ако искат да се харесат на Кошлуков, трябва да канят Цветелина Янева*",  подхвърляли колегите им от други редакции.

"Мисля, че след разговора ни колегите вече са спокойни, коментира пред Клуб Z генералният директор Константин Каменаров. Никой няма намерение да сваля предаването или да гони екипа. Предаването е специфично и не може да се очаква да гони рейтинг или да няма известна елитарност в изказа.  Това, което аз им препоръчах, е да се мисли как да стане по-разчупено, да не е само говорене.

Нямам нищо против "скандални" теми, стига да са направени така, че да отговарят на журналистическите стандарти - да се спазва баланс. Няма забранени гости.

Това предаване е безценно, то има своята публика, и то значима - публика, която създава обществено мнение. И мисля, че само тази телевизия може да си позволи такова предаване."

---

* Бел. ред - пояснение за редовни зрители на "Денят започва с култура": Цветелина Янева е видна попфолк дива, чийто рязък личен и творчески възход мнозина са склонни да си обясняват с близките й интимни отношения с депутата "само-издател" и "не-олигарх" Делян Пеевски.

Коментари

ужас

Спрях да гледам БТВ заради гологлавия простак, НОВА зарази онази плямпаща кокошка, сега ще спра с БНТ заради Кошлуков. Да живеят западните ТВ канали!
 's picture

smarf

Let It Be

Скоро ще има тълпа от "десетина" души пред БНТ. Време е и журналистите, които работят в националната телевизия да скочат на прислужника. До сега имаше някакъв баланс нарушаван от един ,който си отиде /мир на праха му/ , сега започва пак да скърца и то силно.

оле

колко сме си добре в кочинката и локвата, въргаляме се безхаберно и дружно пръскаме с кал, всеки който поиска малко промяна, малко развитие в тази държава. Естествено, никога няма да чуем мнението на Кошлуков или някой нормален, защото гьобелсовата пропаганда така работи!
kate pate's picture
kate pate
kate pate4

Кошлуков да вземе да подхване

Кошлуков да вземе да подхване степендиантите на Америка за БГ и Отворено общество. Да си направят частна медия и от там да си облъчват. Иначе това е класическа корупционна схема.
 's picture

Бобо

Кухата патица- мюрето

Абе мюре кухо откога за разбира и от корупция , това че си проста лейка го доказваш ежедневно , но нещо по темата Америка за България са те подвели шефовете , България мило е в НАТО ... Мерак ти е да има гости само от Единна Русия , но за да стане това чичко ти Путин ще трябва да обяви война на България и наследниците на ген. Толбухин да влезе с танковете .... , но мило Мюренце НАТО няма да го позволи ... Капиш ?
kate pate's picture
kate pate
kate pate4

Иначе, това предаване колкото

Иначе, това предаване колкото пъти съм попадал на него, гост там винаги е Минеков, който пуска едни просташки реплики спрямо Рашидов, а водещия се хили доволно като олигофрен. Баси КУЛТУРАТА!

Много ви личи, Кате Пате,

че не гледате това предаване
 's picture

Бобо

Патица и култура

Че то Патка и култура е като три Прасета без кочина .....
 's picture

Kovatz

Ех, Пате!

Ти си като оная баба, дето казала, че колкото пъти отидела на църква, все върба давали....
Nikolay Antonov's picture
Nikolay Antonov
NikolayK

Оставка на Кошлуков

Призовавам всички нормални хора да подкрепим водещите със протест за оставката на този псевдоинтелектуалец. Той си няма ни най малка представа от това какво значи думата КУЛТУРА ..а това е ужасно тъжно и опасно ...няма и грам професионални умения за програмен директор на Обществена телевизия.Това не е телевизия Скат или 7 Дни! Това е единственото истинско нормално предаване за култура в БГкоето се развива!!!.Колкото и преувеличено да звучи ако той успее да затрие предаването това ще е по лошо в дългосрочен план за България от всички останали политически и икономическ безчинства...
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Това предаване

е единственото гледаемо нещо в ефира на българските телевизии. От извинение за човек като Кошлуков никога не съм имал илюзии да очаквам нещо друго, обаче освен пошлост, гъзоближене и сервилност.
 's picture

smarf

Let It Be

Предаването е много добро! И единствено. Нито една телевизия няма културно предаване. Правят разни "лайфстайл" лиготини с водещи, които нямат поглед към култура и не разбират нищо от изкуство. Много се радвам , че журналистите от "Денят започва с култура" са интелигентни , с голяма обща култура и показват независимост. Някакъв жалък плазмодии се опитва да съсипе и малкото спасително островче от простотията.
Simeon Simeonov's picture
Simeon Simeonov
s.simeonov

Действително, това предаване е единственото....

...гледаемо нещо по това време. То е и информативно, а и винаги дава възможност да научиш нещо ново. Очевидно Кошлуков се бори да направи и тази телевизия подобна на останалите, които сякаш целенасочено ни пробутват блудкави лайфстайл супи.
Apollo XIII's picture
Apollo XIII
turbulentus

„Кошлуков е дал срок

две седмици на екипа да удвои рейтинга на предаването, в противен случай били предупредени, че ще бъдат сменени с хора, които "могат и знаят как да се направи" исканото от Кошлуков. А изискването му било следното: екипът да представи план за драстична промяна на структурата и тематиката на предаването, като се спрат дискусионните форми и се придаде "по-лайфстайл звучене", а за културата да се говори на "популярен език". Прав е Кушлука, какво пречи да се заимства с по-лайфстайл звучене като: "Златен хит" - най-доброто, "Планета Live" - музикална програма, "От А до Я" - тв магазин с хитове, "Златен хит" - най-доброто, "Горещи хитове" - избрани песни, "Show Time" - музикална програма, "Планета Хит Микс" - музикална програма, "Планета Фолк" - българска народна музика, "Класика в жанра" - хитовете през годините. Така на разбираем език (може и без звук) да се увеличи рейтинга на "Денят започва с култура", както на БНТ като цяло…

ами

нито културата им култура, нито политиката им политика! Аз лично за първи път чувам, че има подобно предаване и подобни водещи. И това са хора на държавна хранилка, които получават огромни заплати, бонуси и привилегии! Засрамете се, как може да защитавате подобно дъно?!
 's picture

Kovatz

Иване

Не може да даваш мнение за нещо, което не си гледал, а както се усеща, нямаш и никакъв интерес към предавания за култура. Кошлуков - вън!!!

Това българска телевизия ли е

Това българска телевизия ли е - без мене !!! Нека влияят на кокошките в кокошарника ми дето го немам.
Simeon Simeonov's picture
Simeon Simeonov
s.simeonov

Интересно явление са простаците!

Още по-интересни са войнстващите простаци. Тези които си внушават, че независимо от простотията си могат да дават акъл за всичко. Стига само да викат по-силно от останалите. Типичен пример за такива са подвизаващите се тук гръмогласни патки, жирафи и други подобни животински видове....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.