Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков е премахнал продуцентката Весела Петрова от предаването "Денят започва с култура", съобщава Mediapool.bg. Тя бе сред хората, обвинили новоназначеният Кошлуков в натиск върху предаването. 

Петрова, която от 20 години работи в националната телевизия и от 7 години разработва предаването, не е уволнена. Вместо това Кошлуков е подписал заповед, в която променя екипа на "Денят..." - на два екипа с един продуцент, Петрова е липсвала. Затова не били уведомени нито главният продуцент, нито генералният директор на БНТ.

"Няма заповед за уволнение, но след като не съм в екипа на предаването, не е ясно какво ще работя", уточнява тя преди Mediapool.

Кошлуков наскоро обвинил Петрова, че не тя е направила поръчан от него анализ на рейтинга на предаването, критикувано от него за елитарния му език и слабото зрителско внимание. Анализът й показвал, че то има малки по-ниски резултати от сутрешния блок на телевизията и "Здравето отблизо", преди и след него.

През миналата година СЕМ избра Константин Каменаров за шеф на БНТ в конкуренцията на Кошлуков. Бившият депутат от "Новото време" почти до последно изглеждаше като фаворит в надпреварата. За последно той беше водещ в свързваната с Делян Пеевски телевизия "Канал 3", а преди това беше изпълнителен директор на "ТВ Седем" и "Нюз7" – два тв канала, финансирани от КТБ и фалирали малко след нея, припомня Медиапул.