Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Срещата на държавния глава Румен Радев с руския патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекретявани, нито е водена стенограма. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

От там подчертаха, че българските национални интереси се отстояват твърдо и отговорно на всяка международна среща на президента Румен Радев. Известно е, че по протокол всички срещи на президента се записват, така че дори и да не е водена стенограма, от президентството биха могли да дешифрират записите.

Главата на руската православна църква беше на официално посещение в България по повод националния празник 3 март. След срещата му на "Дондуков" 2 изтече 6-минутно видео, разпространено от Московската патриаршия, което показва как той се кара на българския президент за политиката на българските власти спрямо Русия. Изказването му изобилства и с антиевропейски нападки и мъмрене заради честванията на Освобождението на България. В прессъобщението за срещата президенството спести всичко това.

По-рано днес парламентарната група на ГЕРБ поиска президентът да разсекрети стенограмата от срещата си с руския патриарх, за да отпаднат неяснотите какво е предизвикало острото изказване на Кирил. Управляващите мотивириха настояването си с "високия обществен интерес към това каква българска национална позиция е била изразена".

По-рано днес български историци, известни интелектуалци и общественици излязоха с отворено писмо по повод визитата на патриарх Кирил, която бе по покана на президента Румен Радев, патрон на честванията на 140 години от Освобождението.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Стенограма няма?

Стенограма няма? Буквално погледнато - може. Това е остаряла техника за записване на съдържанието на разговорите. Тогава да излъчат аудио или видео записа от срещата. А може ли след това да се окаже че няма аудио запис? Ако няма - няма оправдание за президентството. Отделно - в речта си Кирил спомена че в залата присъстват представители на масмедиите. И те ли не са записвали? В крайна сметка следва извода че от президенството се държат като малки деца, които в каквато и ситуация да ги хванеш, винаги отричат.
Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

Стенограма може и да няма, но има запис

Зад Кирил до стената стои прав и записва с телефон отец Николай от църквата Св. София, който понастоящем изпълнява длъжността "връзки с обществеността" към Светия Синод на БПЦ. Така че - намерете го и му изискайте записа, ако не е обул и той кафявите панталони.
10 стинки's picture
10 стинки
10 стинки

Не е било.

Нямало е среща и КГБархът не е идвал.

червеният президент

се излага като малко дете. Не съм наакал аз гащите казваше внука ми на 3 годинки!
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Винаги съм знаел, че Радев е

карикатура, но освен това излезна и голяма женичка. Недолюбван от своите - ясно, но и презиран от тези, на които ни предава, както се вижда. Не генерал, а нощна жрица за поръчване. Руснаците го плюят в лицето, а той си мисли, че летен дъжд вали и се снишава блажено. Бъди мъж бе ла*но! Имай доблест, за да отстояваш ако не своето достойнство поне това на институцията, която представляваш...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.