Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Стенограмата от разговора на президента Румен Радев с руския патриарх Кирил да бъде разсекретена. Това искат депутатите от ГЕРБ от държавния глава, обявиха в Народното събрание зам.-председателят на групата Красимир Велчев и избраникът Тома Биков. Причината за искането е да се "провери дали националната позиция е била една и съща" при срещите на президента и на премиера Бойко Борисов с главата на руската православна църква. 

"Надяваме се президентът да е защитил националната позиция. Това е тема, която не е свързана само с миналото, а и с настоящето", заяви Биков.

"Още след срещата на премиера с патриарх Кирил, веднага излязохме в медиите и казахме какво са си казали двамата. Освен това на самата среща присъстваха много медии. Той благодари на руските воини и българските опълченци и всички, които оставиха костите си и дадоха живота си за свободата на България. Изброи Финландия, Полша, Украйна, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора", уточни Биков и настоя такава яснота да има и за срещата на Румен Радев с Кирил.

По думите на депутата не е станало ясно какво са си казали руският патриарх и Радев. Съдържанието на част от разговора стана ясно, след като московската патриаршия пусна видео от срещата, в което се вижда как патриарх Кирил се кара на Радев. 

"Така и не разбрахме при президента какво точно се е казало. Хубаво е, когато нашите държавни мъже правят такива срещи и медиите имат желанието да разберат подробности, защо стенограмите не стават публични?", каза Биков.

Той припомни, че "много по-секретни" стенограми са били разсекретявани. 

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Това с "общата национална

Това с "общата национална позиция" е доста мъглив въпрос. В Конституцията, на Министър-Председателя и Министерския Съвет са дадени много правомощия по отношение на външната политика, но и правомощията на Президента има едно-две изречения. Да припомним случая с Плевнелиев, когато беше обвинен (от русолюбците), че бил изразявал личната си позиция в по отношение критиките му срещу Русия и беше обвиняван, че нямал право на такива критики. Сега да не стане същото - от престараване гербаджиите да се принизят до нивото на ония тъпаци. Така както е монтриано руското видео, радев е мъмрен и унизяван от руския поп. Проблема е, че го е допуснал. Той е президент, а онова е поп на гости в светка държава.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.