Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов отвърна на призива на БСП държавата да извади парите и да откупи ЧЕЗ, вместо Гинка Върбакова от Пазарджик с контрапризив - като ще се национализира - да се национализира всичко наред - и другите две електроразпределителни дружества, и банки, и "Нефтохим"...

Това бе една от темите, които лидерът на ГЕРБ коментира отново пред 9-ия Зимен младежки университет на ГЕРБ, който се провежда в Сандански. Какво още сподели Борисов пред младите надежди на партията си - за Балканите, Турция, "Юлен" и управлението - вижте в линка отдолу:

Борисов първо се върна в историята и разказа как през 2005 г. трите ЕРП са приватизирани така, че държавата да няма контролен пакет от 34% при продажбата, а си е оставила само по 33%. 

"Заложили са да няма никакъв контрол. Имаше проверки и от регулатор, и от прокуратура и трите дружества сега водят дела срещу България", обясни Борисов пред младежите от ГЕРБ.

Премиерът обясни и каква според него е самата сделка за ЧЕЗ:

"Сделката за ЧЕЗ се извърши в Чехия, както и тази за Нова тв. При Нова тв цената бе 182 млн. евро. По тая логика що не си я одържавихме - щяхме да и имаме още една държавна телевизия. Същото е и с ЧЕЗ – сделката е в Чехия. Колегите от БСП сега казват държавата да извади парите и да купи ЧЕЗ. Първо що го продадоха?"

"А останалите две ЕРП -та защо да не ги купим, след като и с трите се съдим от години?"

Борисов се върна в годините, когато в България през 90-те години имаше често режим на тока.

"Вие сте били бебета тогава или по-малки, но България беше като дискотека отгоре – защото имаше режим на тока, когато бяха държавни електроразпределигелните дружества. Вардехме кога ще спре токът, да се къпем... Ако се напие тоя, който го пуска – може да станат и два-три часа без ток... в енергото тогава пиеха много ... Ей това ни предлагат да върнем обратно. 

Борисов декларира, че като дясна партия ГЕРБ е за частния бизнес, а "спасението" от него и това да бъде държан в рамките на правилата са силните и независими регулатори. И обяви как и КЕВР, и КНФ, ДАНС ще проверят самата сделка. 

После пак се върна на идеята на БСП за национализация на ЧЕЗ, вместо продажба на Гинка Върбакова:

"Ако ще изкупуваме – що не изкупим и “Нефтохим”, и банките, ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове? Това мога да им предложа - да национализираме всичко!"

Министър-председателят обяви ,че той лично е поискал министърката на енергетиката Теменужка Петкова да подаде оставка. Причината - не, че има нещо нередно в продажбата на ЧЕЗ, в която държавата не била страна, а заради проблем с репутацията:

"Казах й - дай си оставката – при липсата на здрав разум тази история как изглежда – приятели на енергийния министър купили ЧЕЗ – това чува публиката. Няма никаква истина, но това чува. Но не мога да оставя и нашата, и нейната репутация да има някакъв подтекст в нея"

До два-три дни ще е ясно и името на новия министър на енергетиката, стана ясно ден по-рано от думите на заместника на Борисов в ГЕРБ Цветан Цветанов

Коментари

qwe qwe's picture
qwe qwe
eLady

"Премиерът Бойко Борисов

"Премиерът Бойко Борисов отвърна на призива на БСП държавата да извади парите и да откупи ЧЕЗ, вместо Гинка Върбакова от Пазарджик с контрапризив - като ще се национализира - да се национализира всичко наред - и другите две електроразпределителни дружества, и банки, и "Нефтохим"..." ПРИВЕТСТВАМ, ако се разкарате от властта.

глупости

Като национализираме ЕРП, НХК..... пенсиите пак трябва да станат 5$!!!!! Купони за бензин и купони за кисело мляко и кашкавал!
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

АУ!!! КОЛКО СМЕ "ПРИНЦИПНИ"

Само, че ТЕМЕНУЖКАТА изплю камъчето - още от МИНАЛАТА ГОДИНА тя е знаела, че леля Ганка ша купува ЧЕЗ!!! И що НАП, МАП, ДАНС, МИМАНС и пр. защитаващи УЖ държавната сигурност и интереси агенцийки и служби НЕ СКЪСАХА ТАЗИ ФИРМИЧКА ОТ ПРОВЕРКИ... Така, както съсипват всеки бизнес, който мафията е посочил с мотива - ИСКАМ ГО.. ДАНС дали ще привлече Теменужката за СЪУЧАСТНИК в застрашаването на националната сигурност.. Щото в НК и НПК си го пише - Който затаи информация за заплаха на националната сигурност ....... ЗАТВОР... И БСП ли продаде ЧЕЗ??? Не бе ли по времето на един ГЛАВСЕК на МВР-то, който проспа с БОПове, МОПове продажбата на трите ЕРП-та.. ( И не само тях. А и влакчетата "Сименс" на Никито Василевия.. и пр.) Пък после - кат премиерин, продаде 33% държавен дял с тях през 2012-та.. И уволни аверчето си Митко Каратиста, който бе назначил в ЧЕЗ да "управлява" тез държавни пари дотогава..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.