Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция "Национална сигурност" и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач - "Инерком България".

Това съобщи Правителствената пресслужба.

Премиерът също така е поискал в разследването на всички обстоятелства да се включат Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за финансов надзор.

"Министър-председателят Борисов е разговарял с ръководствата на НАП и КФН, които са го уверили, че наблюдават сделката от четвъртък и ще извършат незабавна проверка", съобщава още Министерският съвет.

Правителството припомня, че „няма отношение по сделката между двете частни компании, но ще използва ресурса си да провери всички обстоятелства и да гарантира енергийната сигурност".

В четвъртък ЧЕЗ съобщи, че продава всичките си активи в България на „Инерком“, която е собственост на Гинка Върбакова. Ден по-късно самата Върбакова съобщи, че сделката е подписана.

Официално цена не е посочена, но тиражираната сума е от 329 млн. евро.

В петък министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка заради близките си отношения със семейство Върбакови. Най-вероятният наследник на нейния пост ще бъде зам.-министър Жеко Станков.

Коментари

Пригответе се.

До няколко години тока ще стане 3 лв!!!! Не бензина, него можеш да си купиш от съседна нормална държава, но тока не. Така че свиквайте и се пригответе, тока ще стане 3 лв!

Боко - нашият спасител...

...и закрилник! Дано Бог многократно продължи годините му!
 's picture

tdrgrgv

И като си наредил,какво ще

И като си наредил,какво ще установи проверката?Че зад Гинка стоите ВИЕ ние си го знаем,но проверката ще установи каквото сте и наредили.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.