След като заради катастрофи на пешеходните пътеки главният прокурор е разпоредил проверка на пешеходните пътеки, ясно е какви са следващите стъпки:

Заради катастрофите поради преминаване на червено ще се проверява токът в светофарите.

А заради катастрофите, причинени от пияници, ще се проверява стъклото на чашите и бутилките, от които са пили.

Но, от някаква гледна точка, щом един вицепремиер рейдърстваше из барове и изземваше лаптопите на DJ-ите, то защо пък един главен прокурор да не проверява пешеходните пътеки. Най-вероятно ще разкрие Организирана Престъпна Група на Обединените Пешеходни пътеки, които целят проваляне на Европредседателсвото и с политическа цел бламират правителството.

От друга гледна точка, добре е, че главен прокурор се захвана с пътеките. Защото ако шефът на КОНПИ се беше захванал, то щеше да се върне до създателя им Джеймс Калахан и да го разследва него. Какво като е било през 1948 г. За КОНПИ няма давност. Сам шефът на комисията го каза. И сигурно щеше да запорира пътеките, а и самите улици, срещу бъдещи катастрофи. И щеше да предложи на общините да си продават пътеките, докато могат.

А ако Цветанов се занимаваше с този въпрос, щеше да прочете поименнно всички пешеходни пътеки от трибуната на Парламента.

Леко е смешно, доста е тъжно. Защото ние сме дали власт на тези хора. Дано Новата година ни донесе повече мъдрост. Ако не я разследват на границата за неплащане на мита и акцизи, разбира се...

Усмихнат ден! 

* Тексът е от профила на Любомир Аламанов във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на редакцията.