Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Парламентът се кани да гледа закона за КТБ, написан от Йордан Цонев и Делян Пеевски. Целта му според вносителите е да се спре "вторичното ограбване на КТБ". За „първичното ограбване“ на банката в 15-те хиляди страници на обвинителния акт името на Пеевски не фигурира. Нищо че години наред банкерът Цветан Василев и Пеевски бяха неразделни – заедно си определяха кои са враговете и заедно ги съсипваха с помощта на медийната машина за лъжи, щедро спонсорирана от същата тази банка. Нищо че в онези години Василев твърдеше, че Пеевски му е като син. Нищо че, след като „синът“ разигра, че „бащата“ готвел убийството му и банката беше фалирана с дружни усилия, Василев огласи какво е искало да отмъкне синчето.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ ще подкрепи закона.

"Щом предлагат и щом чрез закон считат, че ще излезе истината, разбира се, ще го подкрепим. Защото ако кажем, че не го подкрепяме, ще излезе, че когато сме били опозиция, имаме нещо общо с този грабеж", са точните думи на Борисов.

В края на предишния си мандат Борисов обяви, че се кани да „ревизира приватизационните сделки на прехода“.

На 12 ноември съавторът на Пеевски Йордан Цонев обяви, че ДПС инициира подписка за промяна на Конституцията – да няма давност за приватизацията. На другия ден председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов заяви, че партията му ГЕРБ ще предложи промяна в основния закон, с която да отпадне давността за престъпления при приватизацията. Случайност...

На 26 ноември в лидерската си реч пред конгреса на ГЕРБ Бойко Борисов продължи темата за приватизацията, като дори даде за пример фирми, за които „имало сигнали“. Вчера Цацаров представи пред публика от депутати и журналисти доклада на ДАНС, проверявала редица сделки, като заключенията били изпратени на премиера, той пък ги препратил към прокуратурата. В този доклад агентите на ДАНС са изброили „първата порция“ от проблемните според тях сделки. Давността им обаче е изтекла. Цацаров ги оповести.

Сред тях фигурират фирми, чиито собственици всеки ден са обект на фалшиви „разкрития“ и откровени набеждавания от медиите на Пеевски.

През последните месеци медийният магнат е сменил тактиката. Вместо само да възхвалява управляващия в момента – Борисов или Орешарски (щото ако падне от власт, се превръща в тиква), да брани прокуратурата и да бие опозицията, както правеше години наред, „момчето“ на Доган и на Цветан Василев си е набелязало трима издатели – Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Огнян Донев, и всеки ден – без изключение, ги обвинява ту в заговор срещу властта, ту в кроежи за преврат. И неизменно пришива в „заверата“ по някой омразен на Пеевски или Цацаров персонаж – я Лозан Панов, я Христо Иванов, я самия Цветан Василев. А, и Иван Костов, разбира се. Прави го по всички правила на фалшивите новини – няма значение, че някои от тези хора дори не се познават помежду си. И на всичкото отгоре всекидневно пищи, че е жертва на „фалшиви новини“, „опити за очерняне“ и „демонизиране“. Чисто психологически е любопитно дали мисли, че някой му вярва. Или пък си вярва, че ако го каже и публикува стотици пъти... абе, по Гьобелс.

Но фантазията му не спира дотук – момчето се държи като същински нелегален от съпротивата... Нощем разлепва плакати, клеймящи „враговете“, раздава безплатно хиляди книжки с „разследвания“ – анонимни като позиви.

И когато, някак естествено във връзка с раздухания дебат за приватизацията, някой попита: „А ще се разследва ли приватизацията на "Булгартабак“, а друг заговори за контрабандата, за която турските служби отдавна не само говорят, но и пишат, момчето подскочи.

И в резултат вчера в София пристигнаха трийсетина добре организирани автобуса с протестиращи от "Булгартабак". Хората бяха доведени под строй, съпровождани от „десетници“. „Водещите“ четяха едни и същи написани от други текстове. Хората носеха написани от други плакати. И бяха дошли да бранят хляба си. Защото са били свидетели на съкращенията в "Булгартабак". (Да, като се наложило да намалят производството, защото едни лоши служби, пардон, хора, пречели то да се пласира по установения начин.)

Да, трудно е някой да съчувства на жертвата Пеевски, защото където и да се обърнеш в България, се сблъскваш я с „жертвата“, я със съратниците й. Но е доста по-убедително, когато до него, по-точно пред него застанат истински жертви.

Пък и е известно, че премиерът не обича протестиращи под прозорците си. Защо пък да не му се даде мотив за евентуални решения... Като онзи в началото „...да не излезе, че имаме нещо общо“.

П.П. Нямам нищо против да се разследват приватизациите. Но за бандитско придобиване има и други пътища. Питайте момчето. Но внимателно, че е доста изнервено.

Коментари

За властелина от Икономедия ли става дума

или за властелина на Фармахим?

По-конкретно,

когато единственото оправдание за "силните пера" на грабежите на костококите приватизатори е "давността е изтекла", опитите да морализаторстват за грабежите на всички след тях са жалки, смешни и леко гнуснички.

.

чиба при путин бе!
бай Хyй's picture
бай Хyй
Бай Иван

ГоВно велики

вечния лайномет-рублажия! Дежурен трол, който само това може да работи за да не остане гладен.
 's picture

Жени

много

е забавно, когато някой започне да определя що е то "гнусничко", превръщайки се в средностатистически ла---мет. Ами консумирай си производството, като имаш толкова деликатен вкус.

Много е забавно,

когато костококото се опита да се изока по някоя тема, но единствените му "аргументи" са обидни думи. Коментарът му се напълва с чертички и звездички, защото още помни Радановото "бай хуй" и неговите последствия :)
 's picture

Жени

спомен

навремето, когато на пазара ни се появи синьо сирене, продавачките в бакалиите го хващаха с два пръста - демонстрация на извисеност и изтънчен вкус. сигурна съм, че гонзо има пръстета, които са излишни.

Костококо,

напъните ти да ме обидиш с нещо, защото не можеш да направиш коментар по същество клонят към лека психопатология. Хванете се двамата с Карлуковски и потърсете помощ :)))
kate pate's picture
kate pate
kate pate4

Скука

Абе, тоя филм с тия олигарси дето се клепат с л@ина през подопечните си журнаристи взе да ми омръзва. Що не вземете да се изпозастреляте малко, както в доброто старо време на 90-те години.
 's picture

Бобо

Кухата патица

Като ти е омръзнал що чиниш тука ката ден , или викаш трябват париииии , баси тъпия начин да се издържаш , при това от свинска копраля да те хранят ....
ognian  deyanov's picture
ognian deyanov
ognian.dey

Гонзо е най-....

Гонзо е най-доброто постижение на БКП ( Пеевската) пропаганда.Цялата и защита срещу фактите е , а вие не бяхте ли крадци като нас. Костов е виновен за всичко. Факти: искал е да стане като нас (партиец) , ходил е в Москва.и е преподавал нашита идеология.Раздал е това което беше раздадено от Луканов (малккото останало в държавата)и ограбените спестявания на хората от Виденов.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.