"Лудогорец" е на четвъртфинал в турнира за купата на България след драма с дузпи срещу "Берое" на стадиона в Разград - 1:1 в редовното време и 5:4.

Носителят на трофея "Ботев" (Пловдив), "Левски" и ЦСКА-София също имаха затруднения, но "орлите" бяха най-близо до отпадане, при това в собствения си дом.

Камен Хаджиев откри резултата в 24-ата минута, а в 36-ата Густаво Кампаняро изравни от спорна дузпа. До края на срещата домакините имаха преимущество, като на няколко пъти пропуснаха да направят пълен обрат и да не стигат до продължения.

В 85-ата минута съдията подмина игра с ръка в наказателното поле на "Берое", последва гневна реакция от страна на треньора на "Лудогорец" Димитър Димитров.

Във второто продължение домакините удариха две греди - чрез влезлия като смяна Марселиньо и реабилитирания Върджил Мисиджан.

При дузпите Мартин Райнов от "Берое" пропусна още първия опит. При четвъртия Александър Василев ("Лудогорец") не уцели вратата и резултатът бе изравнен. Още следващият изпълнител от "Берое" - Павел Виданов, обаче направи същото. 

Така за Рафаел Форстър остана да донесе победата на "орлите" и той го направи - 5:4.

В друг мач за Купата от днес "Етър" спечели с 2:1 срещу "Септември" и също е на четвъртфинал. Другите отбори в тази фаза са "Ботев", "Левски", ЦСКА-София, "Дунав" (Русе), "Славия" и "Литекс".