Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От 1 октомври книгите на Калин Терзийски, издадени от „Сиела“, се предлагат на цена 5 лв. Така до изчерпването на количествата ще бъдат изчерпани и отношенията между издателството и писателя. Разривът между тях настъпи в края на миналата година, оповестен публично от Терзийски с обвинения към „Сиела“ в печалбарство, а в отговор издателството заявиха, че прекратяват опитите да се разберат с автора.

Начинанието на издателството да продадат всички наличности от книгите на Калин Терзийски не остана без коментар от самия него. Писателят публикува статус по темата, озаглавен „Реклама“. В него той подчертава, че намалените книги не са преоценена стока, въпреки че може би ситуацията изглежда такава. Терзийски обяснява, че книгите се предлагат с намалена цена, за да „изчистят отношенията си със „Сиела“, а предлагането на книги на достъпна цена винаги е за добро. Авторът съобщава, че „Сиела“ притежават 7000 тома от 20 заглавия, „написани от мен, но принадлежат на тях“.

Предлагаме ви коментара на Калин Терзийски от неговия профил във фейсбук:

„Реклама

Предишните ми издатели от „Сиела“ бяха така благоразумни да намалят всичките ми книги на 5 лева. Така те, може би, ще се продават доста повече. Но купува ли си някой намалени книги? Не изглеждат ли те малко като преоценена стока? Не мисля.

Мисля, че в наше време снобизмът не броди особено много сред четящите хора. Книгите не са преоценени – просто с издателите от „Сиела“ – за добро или за лошо – се разделихме. В момента – за добро на читателите. Доколкото една книга на по-достъпна цена е за добро. И така ние с издателите ще изчистим отношенията си, няма да има между нас седем хиляди тома от двайсет заглавия, които са написани от мене, но принадлежат на тях. Вече напечатани, но още непродадени. Ще продължим напред.

С това искам да кажа също и че сега всеки може да си накупи грамади книги от моите. Аз ги намирам за добри. Някои са кафеникаво-златисти, други – оранжево-жълти, трети – червени и малко тъжни. Стават за много неща. Даже и за развлечение. Средни са по размери и тежест. Има и смешни.

Заповядайте, народе.“

"Площад Славейков"

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.