Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кметът на Хасково Добри Беливанов подписа оставките на заместниците си от ГЕРБ в общината - Евгени Консулов и Милена Трендафилова. Новината съобщи БНР. 

Двамата подадоха оставки в началото на миналата седмица, след като ГЕРБ свали политическото си доверие от кмета, а той отвърна на крикитите на партията с писмо, в което припомня кои работи в общината са били делегирани на заместниците му, обяснявайки защо управлението на Хасково не е провалено, още по-малко от него. Във въпросната седмица Беливанов бе в отпуск и в чужбина, но още тогава бе решил да уважи оставките. Докато кметът бе в отпуск, общинският съвет избра имено Трендафилова да го замества. От днес тя вече не е зам.-кметица.

В целия "сюжет" се намеси депутатката от БСП Елена Йончева, която обвини депутата и областен координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев в шуробаджанащина, заявявайки, че Консулов му е кумец, а Трендафилова - съученичка. Второто бе отречено. Появиха се и оставки на секретаря на общината Биляна Димитрова, която е кума на депутата, както и на финансовия директор Росица Гаргова - първа братовчедка на Добрев, което той също потвърди. ГЕРБ-Хасково пък настоя Беливанов да се оттегли от кметския пост. Той отвърна, че се разграничава само от Добрев, но не и от партията. Накрая самият депутат обяви, че хвърля оставка от всички постове, които заема. 

Последва вълна от декларации от местните структури на ГЕРБ в защита на Добрев и с призиви Бойко Борисов да не приема оттеглянето му, а Цветан Цветанов днес ще бъде в Хасково за среща с целия висш партиен актив, за да се разреши случая.

Днес в първия си работен ден Беливанов е подписал и оставките на Биляна Димитрова и Росица Гаргова. Последната е съпруга на общинския съветник от ГЕРБ и шеф на финансовата комисия в местния парламент Даниел Гаргов. 

На въпрос дали ще присъства на срещата на ГЕРБ с Цветан Цветанов тази вечер, Беливанов отвърна утвърдително, в случай, че е сред поканените. Засега той няма намерение да хвърля оставка. 

Докато тече цялата сага в ГЕРБ, Йончева, която бе в основата на обвиненията в шуробаджанащина, а част от засегнатите обмисляли да я съдят, обяви, че дава на прокуратурата документи за "създадена икономическа групировка" в администрацията на община Хасково, която, по думите й, насочвала бюджетни и европейски пари към определени фирми.Тя щяла да сезира и комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси.

Коментари

kate pate's picture
kate pate
new

Тоя е бахти наглеца

Тоя е бахти наглеца

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.