Не е известно дали главният прокурор на Руската федерация Юрий Чайка все още е в България, но протестите срещу неговото посещение продължават.

Тази нощ в района около Съдебната палата в София са били разлепени плакати, на които главният прокурор Сотир Цацаров е с тениска с надпис СССР, а под него е ликът на Юрий Чайка. Плакатите са колаж на много популярна снимка от сбирка на русофили в България.

Вчера пък пешеходният надлез на "Цариградско шосе", който води към София тех парк, осъмна с надпис "Чайка вън от Европа". Снимка и видео бяха разпространени първо от профила на партия "Да, България". Партията на Христо Иванов единствена се противопостави на посещението на Чайка в София и призова всеки български държавен представител, на когото предстои среща с Чайка, да откаже. В публикуваната на сайта на руската прокуратура програма на Юрий Чайка пише, че той ще разговаря със Сотир Цацаров, Бойко Борисов, Цецка Цачева, Илияна Йотова и патриарх Неофит. 

Българските домакини пазеха в тайна посещението на Чайка, но след като информацията бе огласена от руската страна, прокуратурата съобщи постфактум за срещата между двамата. Те са подписали Програма за сътрудничество между двете институции за периода 2017-2019 г., която предвижда "съвместни мероприятия по обучение на служители на прокуратурата на Република България в Академията на Генералната прокуратура на Руската федерация, провеждането на кръгли маси по теми като противодействие на финансирането на тероризма, борба срещу радикализирането и насилствения екстремизъм и опита на Русия и България в тези сфери".