Уж не се обичаме с ромите, а сме им взели дори самоиронията. "Шукар бути, ама ромали", казват те - хубава работа, ама циганска. А ние го използваме с "българска". Че и сме обречени заедно да ядем, размножаваме се и циркулираме из тази територия.

Добре че името на пловдивското "Столипиново" идва от руския държавник Столипин, а не от 100 липи. Сигурен съм, че на хала, на който са жителите му – да си го кажем - скотски, я е останало Едно-липиново, я не. По-вярно е да го прекръстят Стожицово или Стохероиново.

За "Аспарухово" само предполагам на кого е кръстено. Сещам се също, че това е мястото, където и днес ордите на ДНСК щурмуват незаконните постройки. Победоносно.

Това, което също си мисля, е, че трагедиите ни, ако са 10 % от Господ, останалите 90 % са си от нас – защото законността е по-непопулярна и от ром скинар. И всички обичаме циганиите, независимо кой какво мнение има за себе си. Искаме да си купим дърва без пари, да си застроим едно към гьотере, да си изхвърляме отпадъците където ни скимне.

Вярно – голям престъпник е и държавата. Защото за бай Хасан, да си вдигне барака от тухли, се изискват съвсем същите разрешителни за строеж като за хотел на Златните. И геодезическо заснемане, и ландшафтен архитект, и отговорник по безопасност на труда... 

Тя ни товари с безумни и откровено корупционни разрешителни режими, ние си я пускаме покрай ушите, като си цвъкаме каквото където си искаме. Докато не дойде Голямата вълна.

После снимаме ковчезите. После изпращаме SMS-и. После вече снимаме хората, които разплакани бранят домовете си от багерите. После не знам какво ще снимаме – сигурно как изпращаме ковчега на някой багерист, изпратен там да въдвори законност...

Сетете се за онзи язовир, който издави с. Бисер и който от 5 февруари 2012 г. до днес цялата държавна машина не може да установи ЧИЙ е. Камо ли да е осъден някой! 

Сетете се за новото строителство в София, вижте как се спазва позволената „кота корниз“, т.е. - височината на сградите, вижте колко са отстоянията от блок до блок... И се молете, ама здраво се помолете. Защото на природата не й минават цига... пардон – ромски номера.