Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Не можем да говорим за демография, а в същото време две, три и повече жертви да се дават!" Така премиерът Бойко Борисов вчера даде старт на мероприятието "Държавата срещу войната по пътищата" на извънредно заседание на министрите. И поиска денонощен контрол от страна на служителите на КАТ и полицията.

Вътрешният министър Валентин Радев обеща незабавни мерки - промяна на законодателството, разделяне на Закона за движение по пътищата и промяна на Наредбата за използване на наркотични вещества. Някои от мерките можели да се забавят заради обществени поръчки...

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пък добави, че приоритет ще бъде въвеждане на интегрираната тол система за камионите и винетки за леките коли за набиране на пари за поддържане на пътищата... Приходите от винетки за миналата година били 300 млн. лв., с новия модел щели да станат милиард, обеща Нанков. Обеща и че в следващите месеци ще иска нови наредби за проектирането на пътища.

Не вярвам, че държавата иска да намали жертвите по пътя. Опитвам се да извадя резервната си гума, която тежи, изваждам крика... Успяла съм с разрязана предна дясна гума да спра в отбивката след един от най-опасните завои по пътя София-Боровец. Гумата е нова, разрезът е 12 см. След като  почти до Стената съм се движила на зиг-заг, за да избягам от зейналите ями, на този завой трябваше да избирам - дупка или челен удар в насрещното...  Спират шофьори: "За две седмици две гуми праснах...", ме утешава единият. "Хубаво, че не си спряла в средата на завоя, сега щяха да се са натресли петима един след друг...", цъка другият. И всички вкупом говорят за парите от винетките, за държавата... Не говорят хубаво. И те като мен не вярват, че държавата е решила да бори войната по пътищата...

Защо ли? Пътят до Боровец е един от най-натоварените около София - единствената връзка с един от най-популярните български курорти, със Самоков, със стотици вилни зони около язовир Искър, Щъркелово гнездо, Мечката... Целият е с така наречените "слепи завои", минава през дефилето, Всяка пролет по въпросния път зейват ями, готови да погълнат цяло автомобилно колело. Или пък цял човешки живот. Обикновено започват да ги пълнят по средата на лятото. За да зейнат отново следващата пролет.

Подслушан разговор между двама катаджии по същия този път: Единият, видимо младок, се обръща към другия: "Пешо, дай да го спрем тоя!" "Защо?", пита полицаят Пешо. "Ами явно е пиян, виж как кара на зиг-заг..." "Абе, момче, покровителствено отговаря полицаят Пешо, тук пиян е, ако НЕ кара на зиг-заг"...

Та искам да поканя министър Николай Нанков да мине с личната си кола по този път. И премиерът Борисов да му прави компания. Аз ще им платя бензина.

Коментари

 's picture

toti_1011

Безхаберие

Аз, ви съчувствам за това,което ви се е случило ,както и на всички други,разбира се,но съм напълно убеден,че на " БОЙКО-ВЕЛИКИ " му е точно през "ЖЕЗЪЛА".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.