Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еколози организираха тази вечер първия протест срещу кабинета "Борисов-3".

Той е е заради експресни законови промени, внесени от новото мнозинство на "Обединените патриоти" и ГЕРБ, с които се иска удължаване с 3 години на срока за строежи в земеделски земи по Черноморието.

Протестиращите поискаха оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

"Не виждам защо хората със земя да не развиват търговска дейност. Има много начини на застрояване, някои от тях са приятни", коментира тази сутрин министърт Димов пред Нова тв.

 

 

Според Димов даването на разрешение не значи, че задължително реализиране на проекта. Този законопроект дава възможност на хората, които не са развили плана си за строеж, да имат още време да го реализират.

Протестиращите имат няколко искания. Те настояват вносителите да оттеглят законопроекта, Министерството на земеделието и храните (МЗХ) да публикува справка за всички имоти, които ще възстановят земеделското си предназначение, да уведоми общините, на чиято територия се намират тези имоти, и да ги предупреди, че за тях не могат да издават разрешителни за строеж.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.