Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И все пак - пред Министерския съвет тази вечер се състояха две паралелни събития. Първото - в защита на решението на кабинета "Борисов" 3 за рестарт на АЕЦ "Белене" - със специалното участие на бивш президент в лицето на Георги Първанов и организиран от партия АБВ, но с по-скромна "цивилна" посещаемост. Второто - протест срещу АЕЦ "Белене" - организиран от "Демократична България" - начело с лидерите й Атанас Атанасов и Христо Иванов, бивши депутати и значително повече редови граждани, събрани под лозунгите.

Събитието на АБВ беше от по-рано - 18 ч, а автобусите, с които от АБВ бяха докарали поддръжници бяха паркирани в близост. Хората на Румен Петков, който от няколко дни е официалният лидер на партията, си бяха донесли и пано, пред което да говорят в защита на "Белене" и решенията на кабинета "Борисов" за рестарт. 

Георги Първанов - бивш президент и вдъхновител на партия АБВ - също бе на площадната демонстрация в защита на действията на ГЕРБ и на руските енергийни проекти.

Още от следобед полиция и жандармерия бяха започнали да вардят пространството около Министерския съвет. Така втората по време демонстрация - тази на "Демократична България" - бе плътно отделена от тази на АБВ - намираща се физически по-близо до сградата на властта - от гъст полицейски кордон. 

Демократите обаче не се примириха с изместването на своя протест. Христо Иванов и Атанас Атанасов влязоха в "преговори" с органите на реда. И около 19,15 ч пресякоха кордона и застанаха по-блризо под прозорците на правителството. 

От другата страна на улицата се събраха протестиращите против "корупционния ядрен проект" за строеж на АЕЦ "Белене".

Присъствието на Първанов и Петков провокира протестиращите срещу "Белене" да подхванят стария рефрен от зората на демокрацията - "Червени боклуци" - редом със скандиранията "Оставка" и "Мафия" - насочени срещу премиера Бойко Борисов и министрите му. 

От АБВ твърдят, че без "Белене" ще сме на свещи. От "Демократична България" припомниха, че същия лозунг е имало и през 2007г. Сега е 2018 г., няма "Белене" и има предостатъчно ток.
Протестиращите срещу "Белене" носеха и транспаранти с лика на Бойко Борисов и негов цитат от 2014 г, който гласи: "Белене" е изцяло корупционна сделка и провален проект".
Подкрепящи АЕЦ "Белене" граждани - поне стояха в частта от площада в центъра на София, която първоначално бе отредена за защитната демонстрация.
Плътният полицейски кордон между двете демонстрации - поглед откъм протеста - младеж с противогаз раради екорисковете при строеж на втора атомна - например сеизмичността в района на площадката, потвърдена от БАН още през 1990 г. 
Послание от протеста към защитниците на АЕЦ "Белене".
Масова площадна мода в шапките - откъм "защитата" на решенията на кабинета "Борисов 3"

 

Коментари

Очевиден е силният обществен интерес

към темата за проекта, както и силната решимост на гражданското общество и най-вече на "демократичната общност" да не допусне проекта :)))) #Оставка #АЕЦWithMe #РускийЧайник #Победа

АБВ колко платихте

АБВ колко платихте на хората от малцинствата и няколко пенсионери за да присъстват? Това не е ли Корупция? А на вас АБВ колко ви платиха от Москва да защитавате руските интереси в ущърб на Българските?

Колкото платиха и на 30-тте трола от

демокрадтична България - то се вижда. Две агитки, два скачени съда. Едната мие другата, а пък двете - дупето.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Предателите задължително погрозняват и отвращават!

Някои ТВ, дадоха почти цялото слово на българомразие на Гоце Първанов. Беше черен, погрознял, нелицеприятен, напращял от злоба срещу собствения си народ. Може и да греша, но имах усещане, че ще извади "новичок" и ще започна да ръси защитаващите националните ни интереси, или ще стреля с не халосни патрони. Подобно чувство ми се появи и когато препрочитах коментарите на Дърева и Симов срещу Плевнелиев във връзка с цитираната от него мисъл на Левски: "Който ни освободи, той ще ни пороби". Дали Апостола е изрекал тези свещени слова, никой не знае, но целият живот на Левски е протекал под този девиз. За Дърева, Симов това обаче не беше важно. Ако Левски им се явеше, щяха да го удушат. Същото чувство изпитах и когато добрият артист Стафан Данаилов, но не достатъчно образован, заяви пред цяла България, че Крим е изконна руска земя. Да не споменавам и за Иво Христов и т.н. С болка на сърцето констатирах, че и Борисов става все по-грозен, по-мургав, затлъстял от препълване с предателски метастази, с масковидно лице, отвратителен в желанието си да се идентифицира като един от народа. Да бъдат проклети всички дни, в който цитираните тук се врекли да служат срещу сребърници, лична кариера и омраза към собствения си народ на изостаналата и зла, но претендираща за световна хегемония Северна империя.

Я.. Тролце Делчев изпробва

нови политтехнологии - смени плачливия тон с гневен и псевдо-"историческите" дивотии с откровено храчене :)))) Кой ли дава пари за тия цоциални експерименти, Оги Донев едва ли е толкова тъп.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.