Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава бяха снощи в световноизвестния московски Болшой театър.

Двамата гледаха постановка на операта "Зигрфид" на Рихард Вагнер, представена от Софийската опера и балет.

 

Радев е на двудневно работно посещение в Русия. Вчера той се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев, а днес трябва да се види с президента Владимир Путин в черноморския курорт Сочи.

 

Преди да отиде на опера, Радев поздрави български и руски дейци на културата и представители на българската общност в Москва по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Срещата се състоя в българското посолство в руската столица.

"Самият факт, че в българския календар има такъв празник, е показател за високото цивилизационно равнище и за ценностите, които нашият народ е развил и пренесъл през вековете", изтъкна държавният глава.

 

Той напомни за призванието на интелигенцията да бъде обществен двигател и призова политиците да работят така, че да създават най-добри условия за разгръщане на творческия потенциал на хората на науката, изкуството и културата.

„Няма българин, който да не носи дълбоко в сърцето си спомена и признателността към учителите, създали в него жаждата към знание. На писателите, поетите, художниците, артистите, създаващи духовни ценности, на всички дейци на изкуството, културата, просветата и образованието днес отдаваме нашата висока почит“, каза Радев.

Той се обърна към гостите и ги приветства с предстоящия Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. „Винаги където и да съм бил, за мен са били особено вълнуващи и очаквани срещите с нашите сънародници, с представителите на културата и на интелигенцията“, посочи Румен Радев.

 

Коментари

 's picture

Бобо

сбъдната мечта

Десито е заголила цомбите , откога си го мечтаеше ...

И Бойко Коцев!

Пак на първия ред. Продажници, заради такива хора сме 140 г под руско иго!
Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

Къде са "тантелите", ма Дьеси?

Иначе деколтето е безопасно в страната на лилипутите - за да надникнат трябва да скачат високо (Путлер - 162 см, Димон - 158 см).

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.