Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С обещание да е краен роман за идентичността, терора и лъжите за един нов световен ред на алтернативните истини, нова книга от Салман Рушди драматизира последните осем години в американската политика. Тя бе обявена от издателите му „Джонатан Кейп“ – ще се появи на пазара през септември, предава „Гардиън“.

13-ият роман на Рушди The Golden House („Златната къща“) разказва за „млад американски режисьор, чиято среща с потайно и преследвано от трагедия семейство го учи как да стане мъж“. Като започва с инаугурацията на Барак Обама през 2008 г., книгата включва настоящи и скорошни политически и социални събития, включително възхода на ултраконсервативното Чаено парти, скандалът "Геймърсгейт", дебатите за идентификационната политика и може би най-скорошното „възраждане на безмилостно амбициозен нарцистичен злодей, накичен с грим и боядисана коса“.

Издателите на книгата я описват като „брилянтен, сърцераздирателен, реалистичен роман, който е не само странно далновиден, но показва и един от най-великите разказвачи в света да работи в разгара на силите си“.

Салман Рушди е най-известен със „Сатанински строфи“ от 1988 г., която бе обвинена в клевети срещу пророка Мохамед и доведе до това, че писателят получи смъртна присъда в Арабския свят и доведе до това да е под денонощна полицейска защита.

Неговият последен роман „Две години, осем месеца и двайсет и осем нощи“ от 2015 г. – еквивалент на класическата колекция приказки „1001 нощи“ – разказва за война между човешкия свят и друг, населен от джинове, която продължава с поколения наред. И в нея също участва американски президент: „необичайно интелигентен мъж, красноречив, изтънчен, премерен в думите и делата, добър танцьор (макар и не колкото съпругата му)… хубав (ако да е с малко големи уши)“.

Площад "Славейков"

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.