Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бих подминал вестта за пътуването с транспортен самолет до Брюксел. В края на краищата толкова много коментари, един повече, един по-малко.

Но, както казваше преди време друг генерал - За Държавата ми е обидно!

Първо, към самолета ще са вперени не само с възторг и аплаузи погледите на леко лъжещия се и лесно мамещия се български електорат, но и с ирония и сарказъм - на Европа, доколкото Брюксел е своего рода европейска столица.

Второ, като знам, че военните самолети по принцип имат за последна грижа икономията на гориво, не съм сигурен, че ще се спестят толкова много пари, че да си струва експериментът.

Трето, не ми се иска да повярвам, че такова е нивото на мисленето на новия президент - за мен това е един нелеп сигнал към обществото, елементарно заиграване, неприсъщо на стратегически лидер, а на отявлен популист.

И четвърто, ако иска да е финансово полезен на държавата, президентът Радев може да бъде с хиляди (повтарям - с хиляди, с хиляди и хиляди) пъти по-ефективен:
- като хвърли поглед към една засекретена стенограма - не може ли да я разсекрети;
- като хвърли поглед към един крещящ за необходимостта от вето закон; 
- като хвърли поглед към своите министри - не могат ли да спрат редица сделки и кражби от еврофондове, държавни поръчки, безбожни санирания, мащабни контрабанди и корупционни злоупотреби;
- като хвърли поглед към бюджетите на разплутата до разврат администрация в различните ведомства - не могат ли неговите министри да измислят нещо за нейното съкращаване...

Като ще е популизъм, да е - с реален ефект, а не с пораждане на вицове, които ще останат задълго в политическата ни история и истерия...

Коментарът е от фейсбук. Заглавието е на Клуб Z.

Б.Р. - Днес президентът заминава на първото си посещение в чужбина. 

Коментари

 's picture

Krasimir Kabakciev

"На всяко гърне мерудия" взе да втръсва повече от много

Явно агент Гоце е крайно недостатъчен адресат за ума в повече от излишък на "На всяко гърне мерудия".
 's picture

kuleto44

На всяко гърне мерудия

Като тебе, драги. Взе вече да ни писваш,досаднико!
 's picture

Kovatz

Кобалт

Ако знаеш ТИ как си втръснал, ще замлъкнеш.
Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Дребнави забележки за "Спартана"?

Това ли е нивото на "експертите" ни по "национална сигурност"? Нямат ли материал за по-солидна критика, вместо да джафкат за глупости? Обидно за учебното заведение, което му дава социални помощи и обидно за студентите, на които мъти главите.
Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Също така

трогателна е поканата на г-на към президента да прави неща, които никой друг президент, вкл. последния прехвален глупендър, не е правил: 1. да надвиши пълномощията си по конституция и да се бърка пряко в дейността на Министерски съвет 2. да надвиши пълномощията си по конституция и да се набърка в изпълнението на държавния бюджет, приет от законодателя Г-нчо, в конституционна криза ли искате да ни вкарате или направо лобирате за смяна на държавния ред?
 's picture

Krasimir Kabakciev

Какво има в менталния мир на суфльора на агент Гоце?

Суфльорът на агент Гоце непрекъснато се рови в менталния мир на българина. Безспорно това е негово право. Съответно наше право е да се поровим в менталния мир на суфльора, решил да работи за агент Гоце. За да надникнем в менталния мир на суфльора, е необходимо първо да анализираме агент Гоце. Агент Гоце е така наречен историк и така наречен доцент в така наречения Институт по история на БКП. Какво беше така нареченият Институт по история на БКП ли? Това не беше институт, а една пропагандна централа на най-варварската комунистическа партия в Източна Европа, чийто смисъл на съществуване беше да прикрива милионите престъпления на комунистите. Самият агент Гоце е фен на Гошо Тарабата, един напълно деградирал индивид и масов българоубиец. След спечелването през 2001 г. на президентските избори агент Гоце може да бъде видян на снимка в "24 часа" в кабинета си на "Позитано" 20 на фона на огромен портрет на феноменалния изрод българоубиец Гошо Тарабата. В Германия за поставяне на публично място на портрет на Шикългрубер се отива право в затвора. Но Германия е държава, а България е една кочина - и в кочината всеки може да вдига портрет на най-големия българоубиец. И така, след като познаваме менталния мир на агент Гоце, се питаме: какво ли точно има в менталния мир на неговия суфльор?

най-новия виц

Добре че Радев е пилот а не танкист-Щото с танк Брюксел е бая далеч.А за нивото...ами това е.Да не би да има изненадани.
 's picture

Petyo9

Погледнато

манталитетно изобщо не е виц. Един млад новобогаташ, земеделец, ходеше на дискотека с комбайната си.
 's picture

Vladi Dim

Нещо иска да каже

Ако беше само до икономии, щеше да вземе полет на WizzAir за 50 евра до Брюксел в двете посоки или в първа класа на България Еър за 600 евра. Нещо подсказва, нещо казва. Какво?

Нима има начин Радев да угоди

Нима има начин Радев да угоди на тоя ? Нали ако ти спрат парите ще ровиш по кофите бе, и ти от това дето е в кофите!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.