В последните три месеца лидерът на БСП Корнелия Нинова е имала 3 срещи с американския посланик у нас Ерик Рубин. Това казаха пред Клуб Z източници от "Позитано" 20. Твърденията им са в отговор на въпросите за срещите на Нинова с ген. Леонид Решетников.

Срещите с посланик Рубин са се провели в централата на БСП, като последната е била вчера. Те са продължили повече от час. Нинова обаче не е споделяла пред никакви формати за какво точно са си говорили с Рубин. В това отношение тя се различавала от Сергей Станишев. който винаги е съобщавал подробности за подобни срещи поне на най-близкия си кръг.

"Стига с тоя Решетников", заяви депутат от БСП.

Така той коментира последните изявления на руския генерал Леонид Решетников, в които той заяви, че срещата му с Нинова била уредена от президента на футболен клуб "Славия" Венцслав Стефанов и дъщерята на Нора Ананиева, бивш депутат от БСП. 

Мнозина в БСП казват, че познават добре руския генерал, който често идвал в България. Според тях обаче цялата история, според която едва ли не кандидатурата на новоизбвания президент ген. Румен Радев е била съгласувана с Решетников, е измислена и преувеличена. В БСП обаче признават, че Нинова е допуснала някои грешки. Като например това, че първоначално тя отрече да се е срещала с него, а после призна за такава среща. Грешка било и изявлението на Нинова. че Решетников е корумпиран.

Вчера лидерът на ДОСТ Лютви Местан внесе предложение за създаване на временна анкетна комисия, която да се занимае с вероятна намеса на руски фактори във вътрешните работи на България. Повод за предложението на Местан е именно срещата на Нинова с Решетников. Най-вероятно обаче до създаването на такава комисия няма да се стигне до края на мандата на този парламент.