Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Партията ГЕРБ е по-искрен партньор на Русия от БСП. Това заяви в понеделник вечерта в интервю за Георги Коритаров пред TV+ генерал Леонид Решетников - председателят на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) към президента на Русия Владимир Путин.

Коритаров попита дали Решетников смята ГЕРБ за по-надежден партньор на Москва.

"Не знам дали е по-надежден, но е по-искрен. В САЩ ние предпочитаме републиканците - те казват това, което мислят, не са като демократите. С ГЕРБ е по-ясно", отговори генералът.

Лично той не смятал ръководството на БСП добро за Русия. То излъгало всички. Според Решетников българските социалисти лъжат избирателите си. Те уж издигат лозунги за развитието на отношенията с Русия, но като дойдат на власт, тези отношения се развалят.

"В Русия така гледат през последните години на ръководството на БСП. Няма голямо желание, Москва се отказа", каза Решетников.

Това бе втори разговор на Георги Коритаров с Леонид Решетников. Повод станаха задочните престрелки между руския генерал и лидерката на БСП Корнелия Нинова.

В първия разговор на 24 ноември Решетников заяви, че е бил информиран лично от нея за предстоящото номиниране на Румен Радев за кандидат-президент.

Седмица по-късно Нинова заяви, че руснакът лъже. А след още един ден го характеризира като "корумпиран". В отговор Решетников написа открито писмо, в което на свой ред обвини Нинова в лъжи и клевети.

Венцислав Стефанов

Днес Решетников съобщи някои неизвестни досега подробности от срещата си с Нинова. Тя се провела в края на август в софийския хотел "Кристал палас".

Срещата била организирана от хората на г-жа Нинова, каза първо Решетников. След малко той отговори с "да" на въпроса дали сред тези хора е Венцислав Стефанов - президент на футболния клуб "Славия" и член на Изпълкома на Българския футболен съюз. Стефанов се съгласил името му да бъде назовано, но в началото руският генерал не искал да го прави, защото видял какво се случвало с хората у нас след първото му интервю.

Решетников обаче отговори, че не може да си спомни кой е довел Нинова, след като Коритаров го попита дали това не е Анна Ананиева, дъщеря на Нора Ананиева - една от лидерките на БСП през 90-те г. на ХХ век и вицепремиерка в двете правителства на Андрей Луканов. Генералът си спомни само, че било младо момиче.

Генералът бе попитан и коя от партиите в България има най-голям потенциал за сериозни отношения с Русия.

"За съжаление, не виждам такава. Вие сте член на НАТО, затова към България в Русия отношението е скептично. Има партия "Атака", която повдига въпроса, тя е малка."

Леонид Решетников не скри доброто си отношение към новоизбрания президент Румен Радев:

"Той не е решаващ фактор. Може би иска, но е президент и няма големи правомощия. Вярваме, че поне ще бъде толерантен към Русия и няма да прави изявления като сегашния президент. Той не е уличен хулиган, а нормален човек. Атмосферата ще стане по-добра. Затова приветстваме победата му."

Ключови думи

Коментари

???

"Сагата Решетников - Нинова е изпитан способ темата да се експлоатира за реклама на поредния инженерингов проект. Грачещите противници по темата са от един отбор - хибриди."
kate pate's picture
kate pate
new

Дори руснаците са забелязали

Дори руснаците са забелязали че БСП са подлеци и измамници.

Не се връзвай, Кате

"ГЕРБ са по-искрени партньори на Русия от БСП" и "Защо Борисов става все по-опасен?" е стар и изпитан способ на куките. Шамар с двете ръце едновременно, не по бузите, а по ушите. Губиш ориентация, не знаеш на кой свят си. Добре дошли в хибридната...
 's picture

Бобо

Червения лубрикант

Много ми е мъчно , Решетников е уволнил мазньо , няма го на амбразурата , страшна трагедия , кво ша правим без мазньо , кой ша защитава матушката . Ужас
 's picture

Kalin Todorov

Слон в стъкларски магазин

Изумително е, че един разузнавач може да се държи като слон в стъкларски магазин.
От къв  зор's picture
От къв зор
Регистриран

Става ясно, че не са напразни

Става ясно, че не са напразни усилията на Гоце и неговото АБВ в легитимирането на ГЕРБ като удобния десен руски партньор.Гоце и Боце от векове за векове и под тях измамените гербаджии.
 's picture

Vs Panchugov

Смях, сълзи, сополи и накрая разстройство

Решетников е бесен, че Цачева не спечели изборите и си каза в прав текст, че ГЕРБ е по-близо до сърцето на Кремъл от БСП. Интересно докога смятат от ГЕРБ, че ще им минава номера с антикомунизма и евроатлантизма.
 's picture

смехурко

Бацееее,

Бацееее, тези номера от селски вечеринки си ги демонстрирай в Русия! И двете структури са си ваши, но ги редувате: леви, десни, леви, десни..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.